Je boek gratis beschikbaar stellen: de voordelen en risico's op een rij | 3 schrijftips van Tommy Wieringa 

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 31 mei 2022Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Zo kies je de titel van jouw boek

Een titel die jouw rondneuzende potentiële lezer aanspreekt kan het verschil maken. Wat is een goede titel? En hoe kom je eraan? En als je een paar kandidaten hebt bedacht, hoe kies je dan?


Elke keer een nieuw schrijfthema met Schrijven Magazine Plus

Lees zes keer per jaar het digitale magazine in de maanden dat de papieren editie niet verschijnt. Eerder dit jaar kwamen de schrijfthema’s ‘show, don’t tell’ en ‘perspectief’ aan bod. Deze maand was het thema ‘setting’ aan de beurt.  

  • Je krijgt 6 x per jaar een online magazine waarin we één thema volledig uitdiepen
  • Alle edities blijven online beschikbaar. Je hebt dus toegang tot een groeiend archief met momenteel al 4 jaargangen online
  • Je krijgt korting op de schrijfcursussen uit de Schrijven Online Academie
  • Je krijgt korting op manuscriptbeoordeling

Abonnees van Schrijven Magazine krijgen 55% korting op een lidmaatschap Schrijven Magazine Plus. Dat betekent: 6 nieuwe digitale edities per jaar voor slechts € 14,95 i.p.v. € 35,-!


3 schrijftips van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa ken je waarschijnlijk vooral van zijn boek Joe Speedboot waarmee hij bij het grote publiek doorbrak. Ook heeft hij sindsdien, en daarvoor ook al, veel prijzen gewonnen waaronder de Libris Literatuurprijs. Wij delen 3 schrijftips van Wieringa.


Je boek gratis beschikbaar stellen: goed idee of niet?

Vind jij een traditionele uitgeverij maar niks, maar zie jij uitgeven via een self-publishing platform of in eigen beheer ook niet zitten? Je bent niet de enige. Alleen wat voor andere keuze heb je eigenlijk? Joop Hamers, aspirant-schrijver, heeft een vernieuwende aanpak als het gaat om de verspreiding van zijn boek. 


Dramatische ironie: hoe gebruik je het?

Als je lezer meer weet dan je personages in je boek, bijvoorbeeld wie de dader is, dan wordt dat dramatische ironie genoemd. Die kennis maakt het niet minder spannend, integendeel! Als de lezer meer weet dan het personage, zullen ze de neiging krijgen om heel hard "Néé, niet doen!" te roepen tegen je personage.


Zo beschrijf je het uiterlijk van je personages

Het kan soms knap lastig zijn om te beschrijven hoe jouw personages eruitzien. Te weinig details en je lezer zal moeite hebben het personage voor zich te zien. Te veel en het lijkt plotseling alsof alles om uiterlijk draait. En hoe laat je deze details zien zonder het verhaal te onderbreken met één grote infodump?

 

Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Tips Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2022. Alle rechten voorbehouden.