Boomkikkers fotograferen | De 10 mooiste foto's vol orde en chaos | Natuurommetje tussen riet en wapens
FOTO-INSPIRATIE

FOTO-INSPIRATIE

Bekijk de mooiste natuurfoto's op onze Instagram-pagina...
Roots
Nieuwe podcast Notenkrakers
AHA, ZO KLINKT DUS EEN STEENUIL

Denk je aan uilengeluiden, dan denk je al snel aan de karakteristieke oehoe-klank uit spannende films. Het geluid van de steenuil is echter compleet anders. In deze nieuwe aflevering van de podcast Notenkrakers leggen we uit hoe dat klinkt. Verder: Timo Roeke van waarneming.nl legt uit wat escape-vogels zijn.
Foto: Niels Kooyman

Roots
De 10 mooiste foto's
SCHITTERENDE CHAOS (EN ORDE)

Elke maand ontvangen we voor onze wedstrijd Foto van de Maand via rootsmagazine.nl de meest schitterende foto's van lezers. Deze keer was het thema Orde & chaos. We kozen 10 winnende beelden.
Foto: Hans van Wijck

Roots
Natuurommetje
WANDELEN TUSSEN RIET EN WAPENS

Waar Friesland en Groningen zij aan zij aan de Waddenzee snuffelen, ligt het Lauwersmeergebied, waar vele vogelsoorten broeden en tienduizenden ganzen overwinteren. Onderdeel van deze nog vrij nieuwe wildernis is de Middelplaat. Roots wandelt er een ommetje van 5 km.
Vogelkijkhut op de Middelplaat. Foto: Lia van Looij

Roots
Nu te doen
ZO FOTOGRAFEER JE BOOMKIKKERS

Boomkikkers zijn enorm fotogenieke diertjes. Maar je moet ze wel weten te vinden. Roots-fotoblogger Bert Kok vertelt hoe hij deze knalgroene diertjes - die je van april t/m augustus kunt zien in hun leefgebied -  in beeld brengt.
Foto (uitsnede): Bert Kok

NIEUWE WANDELGIDS VAN ROOTS

In De mooiste landgoedwandelingen van Nederland vind je 16 wandelroutes en 4 landgoedommetjes over en langs de fraaiste landgoederen die ons land kent, inclusief heldere en overzichtelijke routekaarten. Via handige veldgidspagina’s toont deze gids je welke dieren en planten karakteristiek zijn voor landgoederen en de omringende natuurgebieden.

Je ontvangt de wandelgids nu bij een mini-abonnement op Roots!

Roots
Roots
Easy vogelen
EEN VISAREND OP JE SCHOOT

Dit jaar is er voor het eerst een koppel visarenden te volgen via Beleef de Lente in de Biesbosch. En dat exact 600 jaar na de Sint Elisabethsvloed in 1421, waar uiteindelijk de Biesbosch uit is ontstaan! Deze vogels zijn inmiddels al een paar keer geland op het nest.
Foto: iStock

Roots
6x FietsActief voor slechts € 25
AL 25 JAAR EEN BRON VAN FIETSINSPIRATIE

Zin om een rondje mee te rijden? Neem dan een abonnement op FietsActief; al 25 jaar hét tijdschrift voor recreatieve fietsers. Vol fietsroutes en inspiratie om je buitenseizoen een vliegende start te geven. Jubileumaanbieding: 6 nummers FietsActief voor €25 (35% korting!). Da’s pas een goede start van je fietsseizoen!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden