ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-01-2020
Zo knokte Feyenoord zich onder Advocaat terug naar de top drie

Feyenoord heeft de twintigste speelronde afgesloten als nummer drie van de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen dit weekend zelf op bezoek bij Heracles Almelo en zagen verschillende concurrenten dure punten verspelen. Inmiddels lijkt de jacht op AZ ook geopend te kunnen worden.


Lees verder
Interview De Graafschap-clubicoon Ted van de Pavert: "Het bloed gutste eruit"

Net voor de winterstop passeerde Ted van de Pavert de grens van tweehonderd officiële wedstrijden voor De Graafschap. De mooiste? "Dan schieten me twee wedstrijden binnen. Tegen Ajax en Go Ahead Eagles."

Lees verder
Interview Chima Bosman: "Weinig amateurclubs kunnen tippen aan Quick Boys"

Vorig jaar speelde Chima Bosman voor de winterstop lang niet alles bij Quick Boys. Hij was al rond met VVSB, maar uiteindelijk speelt de rechtervleugelverdediger dit seizoen gewoon weer op sportpark Nieuw Zuid. Sterker nog, eind 2019 verlengde hij zijn contract tot de zomer van 2022. “Dat was geen moeilijke keuze.”

Lees verder
Voetbalwereld rouwt om overlijden Kobe Bryant

Het tragische nieuws drong in de pauze van de wedstrijd met Lille door tot Neymar. De Braziliaan en basketbal-liefhebber hoorde van het overlijden van een van de besten aller tijden; Kobe Bryant en zijn dochter zijn om het leven gekomen bij een helikoptercrash. Dat hakt erin, ook in de voetbalwereld. 

Lees verder
Deze mooie wedstrijden helpen je de werkweek door

Het weekend zit er alweer bijna op en dus staat de werkweek voor de deur. Het zal niet meteen tot enthousiasme leiden bij de lezers, maar als troost zetten we de voetbalwedstrijden op een rij die je werkweek een boost kunnen geven. In Engeland, Italië en Spanje staan er namelijke mooie wedstrijden op de rol.

Lees verder
Hoe Shrewsbury Town een replay af wist te dwingen tegen Liverpool

Liverpool is na zondagavond nog niet zeker van een plekje in de volgende ronde van de FA Cup. De onaantastbare koploper van de Premier League kwam op bezoek bij het nietige Shrewsbury Town niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Zodoende volgt er binnenkort een replay op Anfield.

Lees verder
Slowaken in de Eredivisie: Hoe liep dat af?

Feyenoord heeft Robert Bozenik bijna binnen. Volgens de geruchten is de Slowaakse spits van MSK Zilina al in Rotterdam gearriveerd en zal hij dezer dagen zijn handtekening onder een contract bij de ploeg van Dick Advocaat gaan zetten. In de afgelopen jaren zetten verschillende Slowaakse spelers voet op de Nederlandse velden. Waren zij succesvol, of liep het avontuur in Nederland minder goed af?

Lees verder
Bergwijn kan naar Tottenham: de zes laatste keren dat een PSV'er naar de Premier League vertrok

De kogel is door de kerk. Volgens Fox Sports verkast Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur. De vleugelaanvaller levert de Eindhovenaren volgens de Daily Mail een bedrag op dat rond de 25 miljoen euro ligt. Hoe verging het zijn voorgangers die voor meer dan tien miljoen euro naar het hoogste niveau van Engeland vertrokken?

Lees verder
Interview ADO-aanwinst Laurens de Bock: "Elkaar beter maken om degradatie te voorkomen"

ADO Den Haag onderging een metamorfose in de winterstop. De in degradatienood verkerende club versterkte zich met zeven nieuwe spelers. Een van hen is Laurens de Bock. ELF Voetbal sprak met de Belgische verdediger.

Lees verder
Schalke 04 FC - Leipzig RB22-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Bayer Leverkusen - Augsburg FC22-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Hertha BSC - Koln FC22-02-2020
VoetbalreizenXL
Equipo Voetbalreizen
 
Bayern München - SC Paderborn 0722-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux22-02-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen