Nieuwe wandelroute: het Groene Hart rond Haastrecht | Bloeit de teunisbloem als het donker wordt? | Stoomcursus groene kikkers herkennen
ZONNIG LEESFEEST

ZONNIG LEESFEEST

De nieuwe en extra dikke zomereditie van Roots is uit: met een zonnige special!
Roots
Nieuwe natuurwandeling
RIJKE POLDERNATUUR ROND HAASTRECHT

Rondom het Zuid-Hollandse Haastrecht vind je zo’n echt oud polderlandschap met koeien en heel veel sloten. En als je over de historische graskades struint, fladderen de libellen en vlinders om je heen. Ervaar het zelf.
Foto's: Edwin Giesbers

Roots
Wat een vraag!
BLOEIT DE TEUNISBLOEM IN DE NACHT?

Bij Roots ontvangen we maandelijks allerlei leuke natuurvragen. De leukste vragen zoeken wij uit. Deze bijvoorbeeld: bloeit de teunisbloem pas als de zon onder gaat?
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Dag van het Wad
WADDENFEEST

De Dag van het Wad wordt dit jaar gehouden op zaterdag 26 juni. Een dag (en een nacht) lang wordt gevierd dat de Waddenzee 12 jaar bestaat als natuurlijk werelderfgoed. Op diverse locaties zijn workshops, wandelingen en andere waddenactiviteiten.
Foto: Daniël Mulder

Roots
Nu te zien (en te horen)
KIKKERS IN CONCERT

In sloten, plassen en vennen is het een vrolijke boel. Ze zitten nu vol kwakende groene kikkers. Wist je dat er 3 soorten bestaan? Roots-redacteur Paul Böhre legt uit hoe je groene kikkers uit elkaar houdt.
Foto: Ernst Kremers

Bergplezier in Karinthië
WANDELEN AAN DE ZUIDKANT VAN DE OOSTENRIJKSE ALPEN

In Karinthië wachten eindeloze wandelpaden die je door een uniek berg- en merenlandschap en verschillende hoogteniveaus voeren. Van glooiende heuvels tot machtige 3.000 meter hoge pieken. En vaak zijn er in de directe omgeving ook nog warme zwemmeren te vinden.

Roots
Roots
Natuurnieuws
DAK VOL NATUUR OP JE HUIS

Het vergroenen van het dak van je huis met sedumplanten draagt bij aan meer insecten en vogels, ze zorgen voor verkoeling en ze houden water vast, wat goed is tegen wateroverlast. Natuur & Milieu is daarom de campagne Groener met de buren begonnen. Het doel? Zoveel mogelijk groene daken in Nederland.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots
Nieuw natuurboek
ZO KRIJG JE EEN BEVER IN JE TUIN

In het boek Tuinmysteries beantwoordt Guy Barter verrassende vragen over dieren en planten in de tuin. Door het boek ga je net even anders kijken naar de ‘getemde natuur’ in je tuin.
Foto: iStock

Roots
Slow traveling
DUURZAAM REIZEN IN DE ARDENNEN

Duurzaam reizen met de trein en ter plaatse lekker wandelen of fietsen naar het volgende station. Check onze uitgezette etappes in Wallonië en de Ardennen. Kom 2 weken 100% genieten.
Foto: WBT - Denis Erroyaux

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden