ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-07-2022
Zo kun je de uitgevlogen Eredivisie-trainers toch blijven volgen

We moeten helaas nog even geduld hebben, maar op vrijdag 5 augustus gaat de Eredivisie eindelijk weer van start. Erik ten Hag, Roger Schmidt en Danny Buijs zijn er komend seizoen niet meer bij. Zij besloten de Nederlandse velden deze zomer achter zich te laten en beproeven hun geluk inmiddels in het buitenland.


lees verder
AZ en Twente zijn gewaarschuwd; voetbaldwergen zijn niet te onderschatten

AZ en FC Twente gaan er de komende weken alles aan doen om het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken. De Alkmaarders spelen in de tweede voorronde tegen FK Tuzla City, terwijl de Enschedeërs het in de derde voorronde opnemen tegen Union Luxembourg of Cukaricki. Dat lijkt lastiger dan vooraf gedacht.

lees verder
Bestel de Nationale Voetbalgids nu tijdelijk met gratis verzending

Op 5 augustus is het weer zover: dan verschijnt de extra dikke ELF Voetbal Nationale Voetbalgids 2022/23. Speciaal voor voetballiefhebbers die niet kunnen wachten op de start van het nieuwe seizoen is er nu de mogelijkheid om de seizoensgids te pre-orderen. Nu tijdelijk met gratis verzending.

lees verder
Even voorstellen: dit zijn Feyenoord-targets Szymanski en Giménez

Feyenoord staat op het punt om twee fraaie slagen te slaan op de transfermarkt. Volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl willen de Rotterdammers middenvelder Sebastian Szymanski en spits Santiago Giménez naar De Kuip halen. Dat zou in beide gevallen een behoorlijke stunt zijn.

lees verder
Interview beleidsbepalers NEO over de Wout Weghorst-bijdragen: "Ineens zag ik: een ton overgemaakt"

Er zijn weinig amateurclubs die zo'n goed gevulde spaarrekening hebben als R.K.S.V. NEO uit Borne. Verantwoordelijke daarvoor: Wout Weghorst. Via de zogeheten solidariteitsvergoeding zijn er diverse mooie projecten gerealiseerd bij de Twentse tweedeklasser. "Op het FA-kantoor hadden ze vast nog nooit gehoord van NEO uit Borne."

lees verder
Win het boek Italië 1982, Azuurblauwe voetbaltriomf

Een van de meest onverwachte Wereldkampioenen uit de historie. Italië greep in 1982 de mondiale titel door West-Duitsland in de eindstrijd te kloppen. Dat nadat de poulefase met drie gelijke spelen was afgesloten. Auteur Roberto Pennino heeft een prachtig boek over het WK in Spanje geschreven. ELF Voetbal mag vandaag drie exemplaren weggeven. Beantwoord de vraag onderaan het artikel.

lees verder
PANNA! 67 met de nieuwe golf talenten, de OranjeLeeuwinnen, Brobbey, Aké en Touzaniiii

De zomervakantie is nog niet begonnen of er ligt alweer een nieuwe PANNA! Naast ons Vakantie Doeboek is nu ook nummer 67 verschenen! Natuurlijk blikken we vooruit op het EK Vrouwen. Waar groeiden ze op? Welke generatie staat bij de mannen te trappelen om de fakkel van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi over te nemen? We spraken met Soufiane Touzaniiiii, met Brian Brobbey en met Nathan Aké. En nog veel meer!

lees verder
PSV treft AS Monaco; wat kan men verwachten van de Monegasken?

PSV neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen AS Monaco. Het mag dus duidelijk zijn dat het voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij een loodzware klus wordt om het hoofdtoernooi van het miljardenbal te bereiken. Er moet immers afgerekend worden met een tegenstander van formaat.

lees verder
Beachsoccer-international Chelly Drost: "Tijdens onze toernooien is iedereen superrelaxed"

De zomer is aangebroken. Veel voetballers houden hun conditie op peil met beach soccer. Maar hoe werkt dat? En wat zijn handige tips? We vroegen het aan Chelly Drost, niet alleen speelster van Telstar Vrouwen en zaalvoetbalbekerwinnaar Os Lusitanos. Ook beachsoccer-international. "Probeer de bal altijd door de lucht te spelen."

lees verder