ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-05-2023
Zo kunnen FC Barcelona en Feyenoord dit weekend kampioen worden

In Italië is Napoli al tot kampioen gekroond. De komende weken zal ook in andere competities duidelijk worden wie aan de kop van de ranglijst eindigt. Dit weekend kunnen Feyenoord en FC Barcelona kampioen worden. Wij zetten op een rijtje in welke situaties de clubs kampioen zijn.  


lees verder
Voorbeschouwing AC Milan – Internazionale

Om 21:00 morgenavond fluit scheidsrechter Jesús Gil Manzano de Derby della Madonnina op gang. Dit keer niet in de Serie A, Coppa Italia of de Supercoppa Italiana, maar in het miljardenbal dat de UEFA Champions League heet. De twee Milanese voetbalkolossen stonden al meer dan driehonderd keer tegenover elkaar, maar nog maar vier keer gebeurde dit in de Champions League. De laatste keer dat een Milanese club de finale van de Champions League wist te bereiken, ging de beker mee naar het Stadio Giuseppe Meazza. In de handen van onder andere Wesley Sneijder. Als er nu nogmaals een Nederlander in Milanese dienst de Cup met de Grote Oren wil omarmen, moet er iets gebeuren wat nog niet eerder voorkwam in de Champions League.

lees verder
Keisuke Honda, dé sensationale toptransfer van VVV-Venlo: "PSV had hem gratis kunnen ophalen"

'My name is Honda, but I'm not a car.' Met die woorden stak Keisuke Honda van wal bij zijn officiële presentatie als speler van VVV-Venlo. Die transfer zou een stunt van jewelste blijken. In Noord-Limburg groeide Honda uit tot een complete middenvelder, die techniek en kracht combineerde met inzicht, loopvermogen en een geweldige traptechniek. Hij werd een sensatie in de Eredivisie, later een ster bij AC Milan en toonde zijn kwaliteiten op drie WK’s. "PSV had Honda gratis kunnen ophalen. Die kans lieten ze lopen."

lees verder
Promotie play-offs in de Championship, wat kunnen we verwachten?

Na de daverende ontknoping in de Championship van afgelopen maandag weten we wie de play-offs mag gaan spelen. Een groot deel van het seizoen stond Millwall aan de goede kant van de denkbeeldige streep. Maar op de laatste dag wisten ze in eigen huis een 3-1 voorsprong bij rust weg te geven (3-4). Hierdoor eindigt de club van Zian Flemming achtste en tegenstander Blackburn Rovers zevende. Wie wel aan de goede kant van de streep eindigden zijn van laag naar hoog: Sunderland, Coventry City, Middlesbrough en Luton Town.

lees verder
PANNA! 75 over het droomseizoen van Feyenoord, een Q&A met Zerrouki, kersverse OranjeLeeuwin Wieke, Boer Ayoub en meer!

Feyenoord is bijna kampioen! Ook in PANNA! konden we daar natuurlijk niet omheen. De cover van de nieuwe editie, nummer 75, staat voor een groot deel in het teken van de Rotterdamse helden. Net zoals een deel van de inhoud van ons nieuwe Kidsmagazine. Maar uiteraard ook aandacht voor andere clubs en andere spelers. Een Q&A-interview met Ramiz Zerrouki van FC Twente, een fotostrip over Ajax, een leuk gesprek met de kersverse OranjeLeeuwin Wieke Kaptein, we gingen op bezoek bij Boer Ayoub en een overzicht van de meest bijzondere rugnummerverhalen.

lees verder
Jarne Steuckers is de Kevin de Bruyne van Maastricht

MVV Maastricht staat zevende in de competitie. En dat is niet logisch met een van de laagste begrotingen van de Keuken Kampioen Divisie. Daarom wordt het soms een klein voetbalwondertje genoemd. Nog twee wedstrijden spelen de clubs in de KKD. De voorsprong op nummer negen Telstar is zes punten. Dat MVV zich mag klaarmaken voor play-offs om promotie is nagenoeg zeker. In die belangrijke wedstrijden zullen de Sterrendragers leunen op de prestatie van de Kevin de Bruyne van Maastricht: Jarne Steuckers.

lees verder
Braziliaanse WK-ster Reinaldo naar Telstar: "We spraken met Cruijff, hij durfde het niet aan"

In 1978 verlaat hij het WK met een bronzen medaille om de nek. Negen jaar later wandelt de Braziliaan Reinaldo plotseling Sportpark Schoonenberg van Telstar op. Het begin van een avontuur dat zes competitiewedstrijden duurt. De aanvaller, in eigen land liefkozend O Rei genoemd, kan de verwachtingen nooit inlossen. "Hij kon het niet meer aan."

lees verder
Ricardo Pereira heeft het naar zijn zin in Tiel: "Ik leende de voetbalschoenen van m'n buurjongen"

Ineens was 'ie er: Ricardo Pereira. De 22-jarige avonturier streek afgelopen zomer neer in Tiel, waar hij 'voor de lol' een selectietraining afwerkte. Het beviel zo goed van beide kanten, dat hij nooit meer is weggegaan. De linksback vertelt in de Tweede Divisie Krant over aardbevingen, Engels weer en zijn merkwaardige entree bij sv TEC. 

lees verder
Luis Figo van FC Barcelona naar Real Madrid: "Het grootste verraad dat ooit is gepleegd"

Een afgehakte varkenskop op het veld. Een fluitconcert dat het geluidsniveau van een opstijgende jumbojet evenaart. Kolkende woede. Het was eigenlijk de reactie van een afgewezen geliefde die de oude minnaar weer terugziet. Dat is het verhaal dat hoort bij de meest geruchtmakende stunttransfer van de eeuw: die van Luis Figo. Hij verliet FC Barcelona voor Real Madrid: "In het stadion golfde een zee van voetbalhaat."

lees verder