De natuur in met Roots - 22 februari
Roots

Natuurfotografie

HET SCHOONSTE VAN VLAANDEREN

Sla in Vlaanderen een zijweggetje in en je valt van de ene verbazing in de andere. Dat bewijst de Belgische natuur- en landschapsfotograaf Koen de Langhe in zijn boek Fotogeniek Vlaanderen. “Fotografisch gezien is dit een van de interessantste regio’s ter wereld.”
Foto: Koen de Langhe

Roots

De wilde stad

REIS DOOR DE STADSJUNGLE

De film De wilde stad, waarin de natuur van Amsterdam centraal staat, draait vanaf donderdag 1 maart in de bioscoop. Roots sprak met producent Ignas van Schaick: “Als je begrijpt hoe een meerkoet leeft in het water bij je huis, heeft dat meer impact dan een ontmoeting met een edelhert in een natuurgebied.”
Foto: Frans Lemmens

Roots

Wat een vraag!

KLEINE GRAZERS

De grauwe gans is de meest voorkomende ganzensoort van Nederland. Ze zijn regelmatig in het nieuws omdat ze door hun vreetgedrag sommige boeren tot wanhoop drijven. Maar hoeveel gras eet zo’n gans nou per dag?
Foto: Niels Kooyman

Roots

Stinsenplanten spotten

VOORJAARSFLORA

Vooral rond buitenhuizen en kastelen vind je in het vroege voorjaar de eerste stinsenplanten met hun vrolijke kleuren. Rond de Groningse Fraeylemaborg maar liefst 21 soorten, van kievitsbloem tot daslook. Roots zette er een gekleurde wandeling uit.
Foto: Bas Meelker

IN DE NIEUWE ROOTS VAN MAART:

- Op kraambezoek bij aalscholvers

- Egels: stekelige nachtbrakers

- Wandel in het spoor van de ijstijd

- Fotogenieke plekken in Vlaanderen

- Madagaskar: schateiland vol natuur

- Onmisbare natuurboeken

Roots
Roots

Tentoonstelling

IN DE BAN VAN HET BEEST

De familietentoonstelling Monsterdieren zet t/m zondag 10 juni echte en mythische wezens naast elkaar. Verwonder je over draken, reuzeninktvissen en sneeuwmannen. De vraag is: welke zijn echt en welke niet? Nu te zien in het Teylers Museum in Haarlem.
Illustratie: collectie Teylers Museum, Haarlem

Roots

Natuurweetje

IK ROFFEL EN BEN FIT

Overal in het bos hoor je nu grote bonte spechten. En nu blijkt uit onderzoek dat spechten er niet zomaar wat op los roffelen. Iedere grote bonte specht heeft zijn eigen roffeltje. Maar waarom?
Foto: iStock

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer