Bekijk deze nieuwsbrief online

Als lezer van de dagelijkse e-mailnieuwsbrieven van Accountancy Vanmorgen wordt jou deze partnermailing aangeboden door Exact. Je ontvangt maximaal twaalf partnermailings per jaar.

Administratiekantoor beginnen? Zo ga je succesvol van start


Het idee is daar: je wilt een eigen administratiekantoor beginnen of starten met jouw accountantskantoor. Maar hoe zorg je voor een vliegende start? Naast het goed regelen van alle reguliere zaken is het ook noodzaak om je bewust te zijn van de zakelijke uitdagingen waar de accountancy sector nu mee te maken heeft. En hoe kun jij ervoor zorgen dat jij vanaf dag één opvalt ten opzichte van de concurrent? Een goed begin is natuurlijk het halve werk. Hoe je dit doet, lees je hier.

Lees verder >>

Grootste pijnpunten verleden tijd

De samenwerking tussen accountant en ondernemer loopt nog niet altijd op rolletjes. Kantoren worstelen met vijf grote problemen, zo blijkt uit onderzoek van Exact:

  1. Stop & go kost te veel tijd
  2. Klant verwacht optimale ontzorging
  3. Wirwar van applicaties
  4. Versnipperde communicatie met klant
  5. Veranderingsbereidheid medewerkers en klanten

Zijn de pijnpunten herkenbaar? Voor kantoren die werken met de totaaloplossing Exact Online Accountancy niet. Zij werken met één platform voor al hun diensten. Of het nu gaat om boekhouding, aangiftes of jaarrekeningen. Alles is geïntegreerd. Benieuwd hoe Exact Online Accountancy de pijnpunten van jouw kantoor kan wegnemen?

Bekijk de mogelijkheden >>

CRM voor accountancy, meer dan alleen relatiebeheer


Accountancykantoren willen zo efficiënt mogelijk werken. Daarbij willen ze hun klanten zo goed mogelijk bedienen. Met de klanttevredenheid zit het gemiddeld best goed: accountancykantoren hebben gemiddeld tevreden tot zeer tevreden klanten. Toch is de tevredenheid van die klanten het afgelopen jaar licht afgenomen (Bron: Sectorrapport Accountancy NL van de MKB Barometer 2021). Wil je als kantoor (de sector van) je klanten beter leren kennen en hen beter kunnen adviseren, dan is het noodzakelijk om over goede software te beschikken. Een goed CRM-pakket komt de efficiëntie van organisaties ten goede en is meer dan alleen een database met adresgegevens van klanten en relaties.

Ontdek CRM voor Exact Online Accountancy >>