Eerste hulp bij sociaal ongemak
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Premium

Toeval bestaat niet. Of toch wel?

Je moeder belt precies op het moment dat je aan haar zit te denken. Wat een toeval, zeg! Of zit er misschien toch meer achter? Waarom vinden we het zo moeilijk om in toeval te geloven?

De wetenschap achter toeval
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsfeitjes voor bij de koffie

Wat is de meest gebruikte toets op een toetsenbord?

Tijdens het beantwoorden van die eindeloze emails of het typen van dat ellenlange verslag heb je je misschien eens afgevraagd: 'Welke toets op het toetsenbord krijgt het het zwaarst te verduren?' We zochten het uit!

De      winnaar      is        ...
 
 
 
Afbeelding
 

In samenwerking met Naturalis

Gezocht: de grootste dinofan van Nederland

Ben jij verzot op dinosauriërs? Stop met scrollen! Naturalis, Dinocast en Quest zijn op zoek naar de vijftig grootste dinosaurusgekken van Nederland. Laat zien dat je daarbij hoort en maak kans op een uitnodiging voor een feestelijke dinomiddag op 16 oktober. Tijdens dit evenement krijg je een exclusieve rondleiding door de nieuwe tentoonstelling Triceratops: de kudde en ontmoet je dino-experts van Naturalis. Ook Maarten en Gijs van Dinocast zijn van de partij.

Daar moet ik bij zijn!
 
 
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal 

In de ruimte recycle je alles, óók zweet en plas

In de ruimte wordt drinkwater niet alleen gerecycled uit ademvocht, zweet en gebruikte handdoeken, maar ook uit urine. André Kuipers, 'chef water' op het ISS, legt uit hoe je vieze vloeistoffen weer drinkbaar maakt.

Zo proost je met urine
 
 
 
Afbeelding
 

De drie ongemakkelijkste sociale situaties en hoe je daarmee om kunt gaan

Niets is zo gênant als roddelen over een collega die achter je blijkt te staan. Dat blijkt uit een peiling van hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk in samenwerking met Quest onder bijna 1400 lezers. Hoe red je jezelf uit zo'n ongemakkelijke situatie?

Eerste hulp bij sociaal ongemak
 
 
 
Afbeelding
 

Zijn mensen anders dan andere dieren? Ecoloog Sterrin checkt

Spelen dieren ook puur voor de lol?

Mensen zijn dol op spelletjes. Kinderen gamen of spelen tikkertje, en volwassenen verzamelen hun vrienden voor een potje pesten. Gewoon omdat we het leuk vinden. Hoe zit het bij andere dieren? Doen zij ook dingen puur voor de lol?

Krokodillenlol en voetballende bijen