ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-01-2020
Zo pakken Ajax, AZ en PSV de draad weer op

Terwijl de meeste grote competities alweer in volle gang zijn, wordt de Eredivisie pas aankomend weekend hervat. Ook Ajax, AZ en PSV beginnen vanaf zaterdag aan de tweede seizoenshelft. Hoe ziet de achttiende speelronde van de huidige top drie eruit?


Lees verder
De grootste Eredivisieflops op de winterse transfermarkt

Veel grote inkomende transfers heb je in de Eredivisie weinig in de maand januari. Het is opvallend dat Ajax al een spits haalde en Feyenoord ver is om er ook eentje binnen te hengelen. Het meeste vuurwerk op de winterse markt komt vaak van clubs die er slecht voorstaan. Dat is dan ook met een reden, dus vaak zijn de nieuwkomers ook niet bijster goed – met uitzondering van FC Groningen vorig seizoen. We zochten wat winterse flops uit!

Lees verder
Interview Arjan van der Laan: "Ons doel is directe handhaving"

Arjan van der Laan (50) heeft het onwijs naar zijn zin bij TEC, maar toch vertrekt de trainer aan het einde van het seizoen. De club gaat nog meer verlangen van een eerste elftal coach en dat kan de ex-prof niet combineren met zijn werk. Dus gaat Van der Laan volgend seizoen aan de slag bij tweedeklasser Altior. Een monoloog.

Lees verder
Deze ervaren ex-Eredivisionisten beginnen clubloos aan 2020

Terwijl duizenden spelers de afgelopen dagen voor miljoenen euro’s wisselden van club, blijven enkele werkloze spelers in angst achter. Het seizoen is inmiddels op de helft, maar de volgende clubloze spelers met Eredivisie-ervaring zijn nog altijd op zoek naar een contract.

Lees verder
Waarom replays in de FA Cup niet moeten verdwijnen

Nee, veel zin had Noord-Londen er niet in. Het stadion van Tottenham Hotspur was lang niet uitverkocht voor het bezoek van Middlesbrough. Ook de replay van Manchester United tegen Wolverhampton Wanderers op woensdagavond lijkt bepaald geen volle zalen te gaan trekken. Er gaan stemmen op om de replays te doen verdwijnen. Slecht idee!

Lees verder
Hoe doen de grootste rechtsback talenten uit FM 2010 het?

Generaties zijn er mee grootgebracht, clubs gebruiken het als scoutingsvorm en er worden zelfs trainers mee ontdekt: Football Manager. Het is een van de bekendste en meest realistische voetbalspellen ter wereld. We bekijken per positie wat er gekomen is van de volgens het spel acht grootste rechtsback talenten uit 2010. Deel 2.

Lees verder
Chong naar Inter Milan? Zo verging het zijn landgenoten

De zaakwaarnemer van Tahith Chong onderhandelt in Milaan over een mogelijke transfer van zijn cliënt naar Inter, zo meldt Sky Italia. Chong zou niet de eerste Nederlander zijn die het magische blauw-zwart aantrekt, al werden niet alle landgenoten een onverdeeld succes bij I Nerazzurri.

Lees verder
De Joël Veltman Quiz!

Joël Veltman was woensdag jarig en mocht een flink aantal kaarsjes uitblazen. Hoe oud hij is geworden, gaan we niet verklappen. Dat is namelijk de eerste vraag van een quiz over de verdediger, die door ELF Voetbal is samengesteld. De vragen leiden je door het hele leven van de Ajacied. Heel veel succes!

Lees verder
Samenvatting: AS Monaco-Paris Saint-Germain (1-4)

Nog niet zo lang geleden was AS Monaco een geduchte concurrent voor Paris Saint-Germain, maar dat is nu allerminst meer het geval. Hoewel de Monegasken op papier een uitstekende ploeg hebben, kwam ze er in eigen huis niet aan te pas tegen Paris: 1-4. Doelpuntenmakers: Kylian Mbappé (2x), Neymar en Pablo Sarabia. 

Lees verder
Bayern München - Leipzig RB08-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Hertha BSC - Mainz 05 FSV08-02-2020
VoetbalreizenXL
Equipo Voetbalreizen
 
Schalke 04 FC - SC Paderborn 0708-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Arsenal FC - Newcastle United08-02-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Paris Saint-Germain - Olympique Lyon08-02-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen