ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-12-2023
Zo vaak zag Feyenoord het Stadio Olimpico de afgelopen seizoenen

Feyenoord werd maandag bij de loting voor de tussenronde van de Europa League gekoppeld aan AS Roma. Waar de ene Feyenoorder de tegenstander van mijlenver zag aankomen, daar geloofde de andere fan zijn ogen niet. Feyenoord speelt voor het derde jaar op rij tegen AS Roma én kwam in de afgelopen twee seizoenen ook nog eens uit tegen Lazio. Feyenoord zag het Stadio Olimpico dus héél vaak in de afgelopen drie seizoenen.


lees verder
Vijf opmerkelijke statistieken over de Europese lotingen van PSV, Feyenoord en Ajax

De Europese tegenstanders na de winter zijn voor PSV, Feyenoord en Ajax bekend. ELF Voetbal dook de geschiedenis in en verzamelde vijf opmerkelijke statistieken over de lotingen van de Nederlandse clubs.

lees verder
PANNA! 81 met superspitsen uit de Eredivisie, Luuk Steen, Jerdy Schouten en acht superposters!

Welke superspits is de beste? Santiago Gimenez, Luuk de Jong of toch Brian Brobbey? PANNA! zocht het uit. De uitkomst is te lezen in de nieuwe editie van ons Kidsmagazine. In nummer 81 ook interviews met Jerdy Schouten van PSV, met Igor Paixao van Feyenoord, met YouTuber Luuk Steen, met shirtjeskoning Jesse Rabbeljee en lees alles over het komende WK voor Clubteams. Plus acht superposters!

lees verder
Borussia Dortmund heeft een negatief record tegen Nederlandse clubs

Borussia Dortmund wordt de tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions League. De Eindhovenaren hadden het slechter kunnen loten, aangezien grootmachten als Real Madrid, Manchester City en Bayern München ook tot de mogelijke tegenstanders behoorden. Borussia Dortmund kent zelfs een negatief record tegen Nederlandse clubs. In het verleden won Borussia Dortmund driemaal, speelde het drie keer gelijk en verloor het vijf keer van een Nederlandse tegenstander.

lees verder
Hans Werdekker is nu weer timmerman: "Ik had net getekend bij Ajax toen Cruijff vertrok"

Johan Cruijff haalde Hans Werdekker hoogstpersoonlijk op zijn 28ste naar Ajax. Dertien maanden eerder voetbalde de centrale verdediger nog voor Hoofdklasser EDO en werkte hij als timmerman. Door een uitstekend debuutseizoen bij Willem II stonden clubs voor hem in de rij en wilde bondscoach Rinus Michels hem meenemen naar het EK 1988. Nadat hij zijn carrière bij RKC Waalwijk afsloot, werd Werdekker succesvol American footballer en nadien zaakwaarnemer. Zeven jaar geleden pakte hij zijn oude beroep als timmerman weer op. "Ik ben goed in twee dingen: voetballen en timmeren."

lees verder
Dit zijn de spelers van Bodø/Glimt waar Ajax rekening mee moet houden

Ajax gaat in de tussenronde van de Conference League op bezoek bij FK Bodø/Glimt, de kampioen van Noorwegen. Die club kan je kennen van de tweeluiken met AS Roma. In de groepsfase van de Conference League van 2021/2022 won Bodø/Glimt in eigen huis met liefst 6-1 van de Romeinse formatie. De naam van de club komt bekend voor, maar hoe zit dat met de spelers? Check hieronder de spelers van Bodø/Glimt waar Ajax straks rekening mee moet houden.

lees verder
VACATURE: Marketing/communicatie stagiair gezocht voor ELF Voetbal en PANNA! Magazine

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e).

lees verder
Kane alleen koploper in klassement ESM Gouden Schoen, Luuk de Jong nieuwe binnenkomer

Vorige week moest hij de koppositie nog delen. Maar nu staat Harry Kane als enige bovenaan de ranglijst van de ESM Gouden Schoen. De dertigjarige spits van FC Bayern München was zondag goed voor twee treffers waardoor hij nu met veertig punten onbedreigd aan de leiding gaat van het Europese topscorersklassement. Luuk de Jong is daarin een van de vijf nieuwe binnenkomers.

lees verder
Internetsensatie Luuk Steen wil kinderen inspireren: 'Het was voor mij te gevaarlijk om op het veld te blijven voetballen'

"Back in the game, chat!": Met die legendarische woorden veroverde Luuk Steen de afgelopen jaren het internet. De freestyler gaat meermaals viral met zijn eigen skill 'de Luuksteen'. Hiermee schiet hij de bal van verre afstand in de basket. Maar voor Luuk is het veel meer dan alleen een beetje skillen: “Ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan en lekker te voetballen!"

lees verder