ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-05-2020
Zo verkopen Ajax, Feyenoord en PSV de seizoenkaarten voor 2020/21

In de afgelopen weken hebben we van een paar clubs in de Eerste Divisie gekeken hoe zij ervoor staan in coronatijden. Inmiddels is ook duidelijk hoe de Nederlandse topclubs zich in deze moeilijke tijden proberen te verzekeren van de gunst van het publiek. In Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zitten bovendien relatief veel ‘dagjesmensen’ op de tribune. Hoe trek je die over de streep? Nou, dit zijn de plannen van de top drie.


Lees verder
De bal rolt – dit is vol te houden: over het eerste Bundesligaweekend

Een van de gelukkigen was schrijver dezes. Ik zou naar Borussia Dortmund – Schalke 04 gaan om verslag te doen van één van de meest fel beleefde voetbalwedstrijden van het oude continent. Tot het niet doorging. Twee maanden later werd de Kohlenpottderby alsnog afgewerkt en keek ik hem vanuit huis. Er was immers plek voor tien schrijvende journalisten – niet eens de moeite. Kijkersverslag van een weekend Bundesliga.

Lees verder
Vergeten Helden Special: Achttien interviews met uit het oog verloren helden

Jaren, seizoenenlang waren ze de helden van de Eredivisie. Eenmaal verdwenen van de Nederlandse velden raakten ze in de vergetelheid. De een wat meer dan de ander. ELF Voetbal speurde negentien voormalige spelers op en tekende hun verhaal op. Dat leidde tot een extra dik nummer: de Vergeten Helden Special.

Lees verder
Deze Nederlanders maakten ooit furore (of juist niet) in Moskou

Door het gebrek aan nieuwe affiches om naar uit te kijken is het vooral terugblikken geblazen. Men verlangt terug naar Nederlands voetbal, maar ook naar onze landgenoten die in het buitenland goed presteren. Ook bij de bekende clubs uit Moskou passeerden enkele Nederlanders de revue.

Lees verder
PANNA! 49 met alle transfertoppers van nu en veel meer!

Alles wordt weer een beetje normaler. De scholen zijn weer open, je mag weer voetballen en straks ook naar de bioscoop. Om het feest compleet te maken, is de nieuwe PANNA! uit. Nummer 49 staat vol met leuke interviews, overzichtjes, tips, strips en deze keer vooral veel transfertoppers!

Lees verder
Interview Stein Huysegems, oud-aanvaller nu postbode: "Ik hoop ooit een vaste ronde te hebben"

Wie stopt met profvoetbal heeft ogenschijnlijk de keuze uit drie vervolgberoepen: analist, coach of ondernemer. Stein Huysegems gooide het over een heel andere boeg. Als aanvaller van onder meer AZ, Feyenoord, FC Twente en Roda JC bezorgde hij assists; tegenwoordig brieven en pakketjes. "Ik doe dit met veel plezier."

Lees verder
Interview Igor Gluscevic: "Jan Smit is een geweldige man!"

Geen spits meer, maar ondernemer. Toch vertoont het nieuwe leven van Igor Gluscevic veel gelijkenissen met zijn oude. "Een bedrijf is net als een voetbalcarrière: je begint met niks en moet alles in het werk stellen om te groeien."

Lees verder