ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-03-2021
Zo verliep de voorbereiding van Young Boys op het duel met Ajax

Donderdagavond zal Young Boys afreizen naar Amsterdam voor de achtste finales van de Europa League. De Zwitsers zullen een Ajax in topvorm treffen, dat inmiddels al achttien wedstrijden op rij ongeslagen is gebleven. Hoe verliep de voorbereiding van Young Boys?


Lees verder
Van onneembare vesting naar spookhuis: de uitersten van Liverpool

Het is 23 april 2017 als Crystal Palace op bezoek komt op Anfield. Door een brace van Christian Benteke wint Crystal Palace met 1-2 van Liverpool. Sindsdien lukte het The Reds om 68 competitiewedstrijden lang in eigen huis ongeslagen te blijven. Een clubrecord! De bezoekende ploegen konden bijna vier jaar lang geen drie punten in de tas mee naar huis nemen. Maar als Burnley begin dit jaar op bezoek komt, slaat alles om…

Lees verder
Waar zijn ze nu? De 10 jongste Champions League spelers van de afgelopen tien jaar

De Champions League lijkt in de afgelopen jaren steeds vaker het toneel te worden voor steeds jongere spelers. Het record voor jongste Champions League-speler ooit werd meerdere keren verbroken. Hoe is het nu met al die jongelingen die in de afgelopen jaren mochten schitteren op het miljoenenbal.

Lees verder
Hoe zou VVV-Venlo ervoor staan zonder Giakoumakis?

De grootste verrassing van het lopende Eredivisieseizoen is zonder twijfel Georgios Giakoumakis. Maar hoe groot is de waarde van de spits daadwerkelijk vergeleken met de spitsen van de andere ploegen in de onderste regionen?

Lees verder
Interview Remko Pasveer: "Soms gaat het om knokken"

De voorselectie van het Nederlands elftal haalde Remko Pasveer (37) niet, ondanks herhaaldelijke aanbevelingen terzake. De aanvoerder van Vitesse won zondag met zijn ploeg wél knap van AZ. Ook met tien man hield de ploeg van Thomas Letsch stand. De 2-1 overwinning is een belangrijke opsteker voor de Arnhemmers, die zodoende terugkeerden in de strijd om plaats twee.

Lees verder
Interview Andreas Bjelland: "Ik wil kinderen in deze gekke tijd graag helpen"

FC Twente telde drie miljoen euro neer om hem te contracteren. Na het EK van 2012, waar hij met Denemarken in de poulefase Oranje klopte, meerde Andreas Bjelland aan in Enschede. Na een ongelukkige start werd de Deense centrale verdediger aanvoerder. Sinds 2018 speelt hij voor FC Kopenhagen en ondersteunt hij nu kinderen in coronatijd. Het virus waardoor hij ook zelf werd getroffen. “Het heeft altijd in me gezeten om iets terug te doen voor de maatschappij.”

Lees verder
Interview Harry Decheiver: "Ik heb niet alles uit mijn carrière gehaald"

Jeugdspeler, goalgetter in het eerste elftal, jeugdtrainer, heroprichter van de jeugdopleiding, assistent-trainer en interim-trainer. In vele gedaanten diende Harry Decheiver volksclub Go Ahead Eagles. De vijftigjarige Deventenaar staat tevens in de boeken als een van de elf Nederlanders die met een buitenlandse club de wereldbeker wonnen. "Ik heb niet alles uit mijn carrière gehaald."

Lees verder
Steven Gerrard eindelijk kampioen, hoe liep de weg?

Ze hebben er niet op willen wachten. Celtic kon de titelstrijd nog twee weken verlengen door van Dundee United te winnen, maar dan was het volgende competitieduel Celtic – Rangers. Het risico dat de gezworen vijand met de eer ging pronken op hun eigen Celtic Park, dat was er een te veel. Celtic kwam niet tot winst op Tannadice, en dus is Rangers landskampioen van Schotland.

Lees verder
Interview Danny en Ricky van Haaren: "Ik had de pech dat Feyenoord uitstekend draaide"

Danny van Haaren speelt sinds 2019 in de Tweede Divisie. Broer Ricky volgde een jaar later. Waar de jongste het shirt van VV Katwijk draagt, koos Ricky uitgerekend aartsrivaal Quick Boys als nieuwe uitdaging. "We hebben nooit samen in hetzelfde team gevoetbald. Helaas ook nog steeds niet tegen elkaar."

Lees verder