ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-04-2021
Zo verliepen de generale repetities van de overgebleven CL-deelnemers

Dinsdag- en woensdagavond wordt er gestreden om een plekje in de halve finale van de Champions League. De heenwedstrijden zijn reeds gespeeld en er is nog van alles mogelijk. Reden genoeg om te kijken naar de prestaties van de CL-kwartfinalisten in het afgelopen voetbalweekend!


Lees verder
Waarom de bekerfinale (zeker voor Vitesse) dit seizoen nóg belangrijker is

Waar alle andere Eredivisie-ploegen komende weekend vrij zijn, staat voor Vitesse en Ajax een prachtduel op het programma. Zij strijden in De Kuip om de KNVB Beker. Het mogen toevoegen van de dennenappel aan de prijzenkast is natuurlijk al een hoofdprijs op zich. Dit seizoen is het echter nóg belangrijker om de bekerfinale winnend af te sluiten met oog op het Europees voetbal.

Lees verder
PANNA! 56 met de MVP's van de Eredivisie, tips van Doekhi, helden van Koopmeiners en baltovenaars Jack en Sterre

Steven Berghuis, Giorgos Giakoumakis, Donyell Malen en Dusan Tadic. Dit viertal blinkt niet alleen wekelijks uit. Ze zijn dit seizoen ook de MVP's van de Eredivisie en sieren de cover van PANNA! 57. Daarin spraken we ook Teun Koopmeiners, Joël Veltman, Uros Spajic, krijg je tips van Danilho Doekhi, komen baltovenaars Jack Downer en Sterre Kroezen aan het woord en nog veel meer!

Lees verder
Ajax in actie: deze Europese returns mag je echt niet missen

De binnenlandse competities worden midweeks weer even afgelost door Europees voetbalgeweld. Dinsdag en woensdag staan er twee schitterende Champions League-krakers op het programma, waarna Ajax op donderdag afreist naar Italië voor de return tegen AS Roma. 

Lees verder
André Silva naast Messi op erepodium ESM Gouden Schoen, Malen en Berghuis klimmen

De strijd om de plekken twee en drie in de stand van de ESM Gouden Schoen wordt steeds spannender. Sinds dit weekend delen zelfs twee spelers de laagste trede van het erepodium. Zowel Lionel Messi als André Silva staan op een aantal van 23 doelpunten wat de derde plaats betekent.

Lees verder
Dit zijn de uitblinkers bij Jong Ajax

De beloftenploegen staan dicht op elkaar in de Eerste Divisie. Jong PSV doet het met een veertiende plaats het beste, maar de beloften van Ajax volgen slechts op één punt achterstand. Vorige week namen we de Eindhovenaren onder de loep. Wie blinken er dit seizoen uit bij de Amsterdamse talenten?

Lees verder
Interview ADO Den Haag-verdediger Gianni Zuiverloon: "Ik ben trots op onze jonge spelers"

Voor de eerste keer sinds zijn terugkeer naar ADO Den Haag maakte Gianni Zuiverloon de negentig minuten vol. Met succes. Vrijdag werd Vitesse in Arnhem op een doelpuntloos gelijkspel gehouden. "Het is nog niet te laat om de strijd op te geven."

Lees verder
Hoe vergaat het de Nederlanders in Turkije?

Zes Nederlandse spelers staan op dit moment onder contract bij een club uit de Turkse Süper Lig. Maar hoe goed doen de Nederlanders het eigenlijk in Turkije?

Lees verder
Interview Crescendo van Berkel: "De tolk gaf me niet meer informatie, er klopte iets niet"

Werken met kinderen leek hem een mooi doel voor na zijn voetbalcarrière. Maar de stap kwam vier à vijf jaar eerder dan gepland voor Crescendo van Berkel. Na wekelijks aanvallers te hebben geneutraliseerd in de shirts van Sparta, Roda JC en Telstar en in de hoogste divisies van Noorwegen en Hongkong, probeert de sterkhouder van SVV Scheveningen nu kinderen een maatschappelijke toekomst te bieden. "Als ik een jongetje na drie maanden de eerste drie letters van zijn naam zie schrijven, straal ik."

Lees verder