ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-07-2024
Zo verloopt de transferperiode bij PSV, Feyenoord, Twente, AZ en Ajax tot nu toe

Het EK nadert zijn climax en tussen al die interlands door is de transfergekte gestart. Diverse clubs hebben al afscheid genomen van hun sterkhouders, of juist nieuwe aanwinsten gepresenteerd. We kijken welke transfers er hebben plaatsgevonden in de top vijf van de Eredivisie.


lees verder
Dit is het (resterende) oefenprogramma van de Eredivisieclubs (1/2)

Terwijl de internationals zich de afgelopen weken in het zweet werkten op het EK in Duitsland, is de voorbereiding voor het nieuwe seizoen al in volle gang. Clubs uit de Eredivisie hebben hun eerste oefenpartijtjes afgewerkt en ELF Voetbal zet de resterende wedstrijden uit de voorbereiding voor je op een rijtje. 

lees verder
ELF Voetbal nummer 7 is uit: Priske, Farioli, Maurice Steijn, Arouna Koné, Joris Kramer en Bauke Mollema

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. In de nieuwe editie van ELF Voetbal blikken we vooruit. In nummer 7 laten we diverse betrokkenen rond de nieuwe trainers van Ajax en Feyenoord, Francesco Farioli en Brian Priske, aan het woord. Maar we spraken ook Maurice Steijn over The Rolling Stones, gingen golfen met drie (ex-)spelers van sc Heerenveen, keken met Arouna Koné terug op diens loopbaan en gingen terug naar de Olympische Zomerspelen van 2008, de laatste keer dat het Nederlands mannenvoetbalteam actief was.

lees verder
Dit is het (resterende) oefenprogramma van de Eredivisieclubs (2/2)

Terwijl de internationals zich de afgelopen weken in het zweet werkten op het EK in Duitsland, is de voorbereiding voor het nieuwe seizoen al in volle gang. Clubs uit de Eredivisie hebben hun eerste oefenpartijtjes afgewerkt en ELF Voetbal zet de resterende wedstrijden uit de voorbereiding voor je op een rijtje. 

lees verder
PANNA! 87 met Phil Foden, Luuk de Jong, Lamine Yamal en het afscheid van Lieke Martens

De zomervakantie staat voor de deur! Maar de voetbalwereld zit in de tussentijd niet stil. Het EK is nog in volle gang, maar ook het nieuwe seizoen in het betaald voetbal wacht alweer. Een mooi moment om de nieuwe PANNA! aan te schaffen. In nummer 87 aandacht voor Phil Foden, voor Kopkoning Luuk de Jong, een interview met eSports wereldkampioen Manuel Bachoore, het Ajax icons-team en we staan stil bij het afscheid van Lieke Martens. En natuurlijk acht superposters.

lees verder
Lionel Messi gaat voor drie op een rij

Jarenlang plakte het aan een van 's werelds beste voetballers: de man die zoveel prijzen bemachtigde, wist maar niks te winnen met zijn land. In 2014 verloor hij met Argentinië de WK-finale van Duitsland. In 2015 en 2016 was Messi dichtbij de Copa América-troffee. Maar in beide finales verloor hij van Chili na strafschoppen. In datzelfde jaar won zijn eeuwige aartsrivaal Cristiano Ronaldo het EK met Portugal. Messi dacht zelfs erover na om te stoppen als international. Het is maar goed dat hij dat niet heeft gedaan, want Messi en Argentinië zijn eindelijk helemaal los.

lees verder
Freestyler Bailey de Regt reisde de wereld over op zoek naar freestyle-avonturen

Misschien ken je hem van TikTok of van zijn vette freestyleshows: Bailey de Regt. Bailey is een van de beste freestyle-voetballers ter wereld. Met honderdduizenden volgers op social media. Vorig jaar maakte hij een wereldreis. Hij wilde de freestylecultuur in andere landen leren kennen. Hij kwam onder andere in Japan, Colombia en de Galapagoseilanden. Hij vertelt over zijn meest bijzondere voetbalavonturen aan de andere kant van de wereld.

lees verder
Sepp van den Berg in beeld als opvolger Ramalho bij PSV

In Eindhoven is het contract van de Braziliaanse verdediger Andre Ramalho afgelopen. In de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger zijn de Eindhovenaren uitgekomen bij Sepp van den Berg. Wie is deze van den Berg en wat kan hij toevoegen aan de kampioensploeg van trainer Peter Bosz?

lees verder
Maurice Steijn en zijn liefde voor The Rolling Stones: "Had ze nog nooit in het buitenland gezien"

Negentien, misschien wel twintig keer. Zo vaak heeft Maurice Steijn de band live gezien. De vijftigjarige trainer is een enorme fan van The Rolling Stones. De Hagenaar is ermee opgegroeid en trachtte ook zijn eigen kinderen groot te brengen met de Engelse rockband. "Na wedstrijden vind ik het vaak heerlijk om te ontladen met The Stones."

lees verder