Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Zo verschillend antwoordt OpenAI op vraag of Palestijnen dan wel Israëli's vrij mogen zijn

Palestijns-Amerikaans historicus Nadi Abusaada vroeg OpenAI of Palestijnen het verdienen om vrij te zijn en stelde vervolgens dezelfde vraag over Israëli's. De antwoorden die hij kreeg zeggen alles over de informatie die OpenAI verzamelt. Trek zelf je besluiten over hoe betrouwbaar AI is als het over politieke kwesties gaat.

Lees verder

IJzerwake: Wat verbergt het Vlaams Belang voor het groot publiek?

Op de vooravond van de IJzerwake van zondag 27 augustus wordt een extreem rechtse ‘Kameraadschapsavond’ georganiseerd. In de tekst hieronder gaat de 8 meicoalitie dieper in op wat het Vlaams Belang verbergt voor het grote publiek.

Lees verder

5 minuten politieke moed: belast de vermogens

In zijn zomerreeks 5 minuten politieke moed schenkt SamPol aandacht aan strijdpunten die in feite evident zouden moeten zijn maar toch geen beleid worden. Waar wachten we op? Dit opiniestuk van doctoraatsstudent Arthur Apostel pleit voor een vermogensbelasting. Een politieke keuze waar heel wat goede redenen voor te vinden zijn.

Lees verder

Hoe Israëllobby, media en elite Jeremy Corbyn neerhaalden is waarschuwing voor alle progressieve krachten

Er zijn op deze nieuwssite talrijke artikels over geschreven. In Groot-Brittannië bewezen drie grondige onderzoeken hoe het Britse establishment 'antisemitisme' inzette om de mogelijkheid van een Britse eerste minister met een echt sociaal programma te verhinderen, die bovendien van mening was dat Palestijnen ook mensenrechten hebben. Het boek 'Weaponising Anti-Semitism' schetst een ontnuchterend beeld van het Britse politieke bestel.

Lees verder

Pleidooi voor een samenleving waarin iedereen mag meedoen

Filosoof/bioloog Geerdt Magiels sprak met psychiater Bart Leroy over Werk/Gezondheid. We werken om te leven, niet omgekeerd. Zeggen we allemaal. In de praktijk gaat het meestal net andersom. Dit boek brengt mogelijke remedies voor werkstress, depressie, burn-out samen voor al wie er aan 'werkt': hulpverleners, artsen, werknemers en niet in het minst werkgevers, die hun verzorgende taak zelden goed inschatten (als ze al erkennen dat ze een dergelijke taak zouden hebben).

Lees verder

Hedendaagse politierepressie is verderzetting van de koloniale oorlogen

Frankrijk beleefde nog maar eens een hete zomer. Er lijkt maar geen eind te komen aan de sociale protesten en het brutale geweld van de Franse politie, terwijl de echte oorzaken van de diepe maatschappelijke malaise ontkend worden. Van Nanterre tot Jenin ziet Johan Depoortere de diepere wortels van deze repressie in de geschiedenis van de koloniale mogendheden.

Lees verder

Ngando en andere verhalen, Kinshasa in de late jaren 1940

Boeken komen, boeken gaan. Geen direct succes betekent meestal een snel doodvonnis. Goed dat er nog uitgevers zijn die anders denken en vergeten juweeltjes blijven publiceren. Kongolees schrijver Paul Lomami Tshibamba publiceerde kortverhalen over Kinshasa in de broeierige jaren 1940 toen de onafhankelijkheid er onderhuids kookte, maar nog een verre droom leek. Een tijdsdocument én een parel voor alle tijden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De Vlaamse doos van Pandora

Mensen stemmen niet op extreemrechts omdat ze het ideologisch eens zijn, maar omdat ze boos zijn. Waarom zijn mensen boos? Ze voelen zich niet gehoord en/of geholpen. Dit is geen individueel en psychlogisch probleem, maar...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium