ELF Voetbal nieuwsbrief van 31-05-2021
Zo ziet de opstelling van Jong Oranje tegen Frankrijk er vermoedelijk uit

Jong Oranje staat vanavond voor een zware opgave in de kwartfinale van het EK Onder-21. Om 18:00 uur neemt de ploeg van Erwin van de Looi het op tegen Jong Frankrijk, met spelers als Dayot Upamecano en Houssem Aouar in de gelederen. Van de Looi wil het Franse sterrenensemble waarschijnlijk met deze elf gaan bestrijden.


Lees verder
Robert Lewandowski officieel winnaar ESM Gouden Schoen, Luxemburgse topscorer klimt nog

Nu is het definitief. Robert Lewandowski is de officiële winnaar van de ESM Gouden Schoen Seizoen 2020/21. De aanvaller van FC Bayern München is daardoor de tweede winnaar in de historie die afkomstig is uit de Bundesliga en bovendien de eerste winnaar die uit Polen komt.

Lees verder
Extra dikke EK Special ELF Voetbal is uit: alles over Oranje en de 23 andere deelnemers

Nog maar een paar weken wachten en dan barst het spektakel los: het EK! Officieel EURO 2020. Na 2.528 dagen is Oranje weer actief op een eindtoernooi. Ruim 361 weken na de bronzen medaille op het WK van 2014 staat de ploeg van bondscoach Frank de Boer voor een nieuwe uitdaging. Alles daarover en over de 23 andere deelnemers is te lezen in de extra dikke EK Special van ELF Voetbal.

Lees verder
De Champions League-overwinning van Chelsea in zes opmerkelijke statistieken

Na afloop van de Champions League-finale stroomde het internet weer vol met interessante, opmerkelijke en bijzondere statistieken over de overwinning van Chelsea. ELF Voetbal verzamelde zes feitjes en zette ze voor je op een rij.

Lees verder
Interview Adri van Tiggelen: "Op het EK van 1988 gold de halve finale als finale"

In de zomer van 1988 maakte hij deel uit van het meest succesvolle Oranje ooit. In West-Duitsland pakte het Nederlands elftal met Adri van Tiggelen als linksback voor de eerste en enige keer de Europese titel. Elke minuut was de toenmalige speler van RSC Anderlecht van de partij. "Voor ons gold de halve finale als finale. De ultieme revanche op 1974."

Lees verder
Op weg naar het EK: de debutanten

Er zijn nog exact 11 dagen te gaan tot aan de start van het EK. ELF Voetbal blikt in een serie vooruit op het eindtoernooi waar 24 landen gaan strijden om de beste van Europa te worden. In dit eerste deel: De EK-debutanten Finland en Noord-Macedonië.

Lees verder
Op weg naar het EK: De topscorers

Er zijn nog exact 11 dagen te gaan tot aan de start van het EK. ELF Voetbal blikt in een serie vooruit op het eindtoernooi waar 24 landen gaan strijden om de beste van Europa te worden. In dit tweede deel: Wie wordt de topscorer van het EK?

Lees verder
Win 'Het laatste seizoen', de biografie van Johan Cruijff

Op zondag 13 mei 1984 speelde Johan Cruijff zijn allerlaatste competitiewedstrijd. Hij nam afscheid in een shirt van Feyenoord, waarmee hij in het seizoen 1983/84 de landstitel en de KNVB Beker won. Cruijff was niet langer welkom bij Ajax, de club van zijn jeugd, waar zijn moeder ooit werkte als schoonmaakster en waar hijzelf groot was geworden.

Lees verder
Interview Wilco van Schaik: "NEC stapje voor stapje Eredivisieproof maken"

Vier jaar geleden stapte hij in op het moment dat NEC net was gedegradeerd. Zondag keerde de Nijmeegse trots via de Play-Offs terug op het hoogste niveau. Het besef bij algemeen directeur Wilco van Schaik moet nog komen, maar trots is hij zeker. Tegelijk ook bescheiden. "Normaal loop ik bij een feestje voorop in de polonaise, maar nu verdienden andere mensen die eer."

Lees verder