Eerste voorjaarsvlinders vliegen | Roodborsttapuit is terug | Wandelen in ’t Roegwold
‘WIE-TAK’

‘WIE-TAK’

Opeens is hij er weer, de roodborsttapuit >
 
 
Roots
Knap om te zien, prachtig om te horen
DE BLAUWBORST

De blauwborsten keren - of zijn - weer terug van hun overwinteringsplekken. Met zijn zangkunsten trekt deze knappe zangvogel in de lente de aandacht van vrouwtjes én van vogelaars.
Foto: iStock

Roots
Ruige wereld vol vogels
WANDELING 'T ROEGWOLD

In de buurt van het Groningse Slochteren ligt ’t Roegwold. Voorheen grotendeels landbouwgrond, maar in twintig jaar tijd vormden oude en nieuwe natuur samen één groot en vogelrijk natuurgebied. Roots-redacteur Daniël Mulder stippelde er een mooie route uit. 
Foto: Marcel van Kammen

Advertorial
Roots
ROOTS DOE-BOEK ONDERWATER (T.W.V. € 17,99) CADEAU

Hoe meer je weet over water en alles wat erin leeft, hoe leuker het wordt om ernaar te kijken. Door middel van puzzels, kleur- en zoekplaten en leuke opdrachtjes leer je samen met kinderen alles over de onderwaterwereld. Je krijgt het Doe-boek nu cadeau bij een jaarabonnement op Roots.

Roots
Hoera het is lente en ze vliegen
DE EERSTE VOORJAARSVLINDERS

Afgelopen weekend werden ze massaal gezien: de eerste voorjaarsvlinders. Doordat de temperatuur stijgt, ontwaken de vlinders weer uit hun winterslaap. Veel vlinders overwinteren als volwassen vlinder op een beschutte plek, ze vliegen uit zodra het wat warmer wordt.  
Foto: Hans van Wijck

Roots
Zoet, zoeter, allerzoetst
10x JONG GRUT

De dagen duren weer langer, de temperatuur stijgt. Kijk je ook altijd uit naar het moment dat je de eerste jonge eendjes spot? Roots maakt je vast warm met deze 10 foto’s van jonge dieren, gemaakt door Roots lezers.  
Foto: Beverley Brouwer 

Roots
30 paar ‘vliegende deuren’ in Nederland
DE OPMARS VAN DE ZEEAREND

Het aantal zeearenden dat sinds 2006 in Nederland broedt zit flink in de lift. Maar liefst 22 van de 30 paren broedden vorig jaar. De imposante roofvogel voelt zich senang in Nederland, en naar verwachting zal het aantal broedkoppels verder toenemen.
Foto: Arend Kasbergen

Roots
Hij is piepklein en zó klinkt hij
DE GOUDHAAN: NIEUWE PODCAST

In januari en februari is hij soms al te horen, maar halverwege maart begint de goudhaan echt volop te zingen. De golvende zang ontgaat je in een bos met andere vogelgeluiden makkelijk. Herken je de zang van de goudhaan eenmaal? Dan ben je verkocht…
Foto: Martin Sikma

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden