Bedelende spechten | Groentjes kieken | Verken een Boswachterspad
UITWAAI-ROUTE

UITWAAI-ROUTE

Nieuwe Roots-wandeling door de Kop van Schouwen. Download GRATIS de gps-track.
Roots
Grote bonte specht
BEDELENDE HERRIESCHOPPERS IN HET BOS

Heb je nog nooit een grote bonte specht gezien? Ga dan nu op pad. De jongen staan namelijk op het punt van uitvliegen. Een voor een verdringen de bedelende spechtjes zich met veel kabaal voor het kleine vlieggat van het hol. Vogelkenner Paul Böhre legt uit hoe je ze precies vindt.
Foto: Irma Jansen-Kion

Roots
Natuurommetje Oudemolense Diep
DE KRACHT VAN KLEINE BEKEN

Het nationale park de Drentsche Aa in het voorjaar: lieflijk, kleurrijk, divers én heldere beekjes. Roots verkent er het boswachterspad Oudemolense Diep rond buurtschap Oudemolen. Boswachter Kees van Son, drijvende kracht achter het pad, wandelt mee als gids: “Langs deze route heb je 100 procent bloemgarantie.”
Foto: Klaas Kanis

Roots
Fascinerend natuurboek
DE MUG ALS REUS VAN EEN VIJAND

Volgens Muggenradar, de buienradar voor muggen, is de kans op muggen groot in de eerste week van juni. Of we het nu leuk vinden of niet: muggen spelen een grote rol in het leven van mensen. Het boek Mosquito maakt duidelijk dat de geschiedenis van de mens soms sterk is bepaald door deze kleine zoemer.
Foto: iStock

Roots
Vlinderfotografie
EEN GROENTJE MET GROENTJES

Vlinderfotografie is een boeiende bezigheid. Vooral als je een voor jou nog onbekende soort tegenkomt. Het overkwam Roots-fotoblogger Paulien Bunskoek. Ze ontdekte een prachtig groentje, maar hoe fotografeer je zo'n vlindertje nu mooi?
Foto: Paulien Bunskoek

Het nieuwste Roots-boek
CADEAU BIJ EEN ABONNEMENT

Ontvang het nieuwste Roots-boek Macrofotografie, de kunst van close-ups t.w.v. € 27,99 bij 5 nummers Roots voor slechts € 32,99. Je profiteert van 42% korting!

In het boek neemt de gerenommeerde natuurfotograaf Edwin Giesbers je mee in de wereld van het kleine en vaak verborgene. Hij bespreekt de basistechnieken, maar neemt ook meer specialistische apparatuur onder de loep. Tevens zoemt hij in op de benadering van tal van verschillende planten en dieren en hoe ze te fotograferen.

Roots
Roots
Heb jij het al gehoord?
ZO KLINKT DE SWINGENDE ZANG VAN DE SPOTVOGEL

In de nieuwste aflevering van de podcast Notenkrakers luisteren we naar de vrolijke en swingende zang van de spotvogel. Deze vogel, die in Afrika leeft, is van mei tot eind juli in Nederland, dus grijp je kans om hem te horen.
Foto: iStock

Roots
5x Zin + prachtboek naar keuze
FIJN ZOMERLEZEN

Waar je de zomer straks ook doorbrengt, een boek brengt je even helemaal in een andere wereld. Lekker lezend de zomer in? Onze collega’s van Zin Magazine selecteerden drie prachtboeken, waarvan je er één cadeau krijgt bij 5 nummers Zin. Hét magazine voor de beste tijd van je leven! Met spraakmakende interviews, inspirerende verhalen, avontuurlijke reizen, cultuurtips, geld & geluk & gezondheid.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer