Oplossingsgericht werken voor de OR
ORnet
Strategisch beïnvloeden
Online versie
In een tijd waarin de continuïteit van veel organisaties onzeker is, is het voor de ondernemingsraad van groot belang  zich bezig te houden met de strategische keuzes van het bedrijf en daarover met de bestuurder in gesprek te gaan. Komend jaar vraagt nog veel van onze flexbiliteit. Dat vraagt om andere rollen en vaardigheden. 
strategisch netwerken
Medezeggenschap op hoog niveau

Een or heeft continu te maken met uitdagingen. Die gaan verder dan je kennis van de WOR op peil brengen. Hoe word je een sterk team dat met lastige onderwerpen overweg kan?
Dit artikel geeft handvatten hoe je van een diverse groep een sterk team maakt. En hoe je als team kan omgaan met lastige onderwerpen

Landelijke OR dagen
Een conflict? Zorg dat het niet uit de hand loopt!

Een meningsverschil moet je als or niet uit de hand laten lopen. In de praktijk blijkt dat lastig. Kom je er als or zelf niet uit, dan kan de SER-Bedrijfscommissie jou helpen met bemiddeling.

Onderzoek van de SER-Bedrijfscommissie laat zien dat 54% van de or’s meningsverschillen hebben waar zij zelf niet uitkomen. In 93% is de bestuurder de andere partij. Wil je een conflict voorkomen, dan heeft jouw or duidelijke spelregels en goede gesprekstechnieken nodig.

Lichaamstaal
Thuiswerkers steeds vaker bespioneerd
Bij 13 procent van de thuiswerkers controleert de werkgever of ze aan het werk zijn. Dat gebeurt door bellen, en met spionagesoftware die periodiek vraagt om aanwezigheid te bevestigen. En soms met apps die toetsenbordaanslagen en muiskliks registreren. Dat blijkt uit onderzoek van het CNV, en uit gegevens van softwareplatform Capterra.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright