Jonge grote bonte spechten vliegen uit | Nieuw natuurommetje Holwerd | Een korenbouten feestje
IN DE BAN VAN..

IN DE BAN VAN..

Emeritus hoogleraar biologie Louis Beyens over zijn fascinatie voor raven >>
Roots
NU TE ZIEN
OP ZOEK NAAR BEDELENDE SPECHTEN

Wie graag een specht wil zien, moet nu op pad. De jonge grote bonte spechten staan op het punt van uitvliegen en maken veel kabaal. Gebruik wel een verrekijker en houd voldoende afstand. Dit is je kans!
Foto: iStock

Roots
ROOTS FOTO VAN DE WEEK
EEN KORENBOUTEN FEESTJE

Korenbouten leven het liefst op een zonnige plek bij stilstaand of langzaam stromend water. Deze verzameling is prachtig vastgelegd door Ruurd Visser. Hij gaf er de titel 'korenbouten feestje' aan en stuurde de foto in voor de Roots-wedstrijd Foto van de Maand juni/juli.
Foto: Ruurd Visser

Advertorial
Roots
Het smaakt goed en doet een mens goed

Van de Dachstein-gletsjer tot en met de wijnranken in het zuiden: de Steiermark is een vakantiebestemming voor jong en oud.
Foto: © Steiermark Tourismus / Pixelmaker

Roots
NIEUW NATUUROMMETJE
OVER DE KWELDERS BIJ HOLWERD

Wandelen over de kwelders, dat kan bijna nergens. Bij Holwerd wel. De kleuren van de kwelder zijn in dit seizoen nog niet het meest intens. Maar dat wordt tijdens dit natuurommetje van ruim 6 kilometer ruimschoots goedgemaakt door de bloeiers binnendijks.
Foto: Annemarie Bergfeld

Roots
WAT EEN VRAAG
SALAMANDER OF HAGEDIS?

Ieder voorjaar krijgen we hier vragen over binnen op de redactie. Lezers zien een hagedis in de vijver, of een salamander op de muur. Deze waarnemingen kloppen niet met hun leefwijze en gedrag. Wel hebben ze allebei een langgerekt lichaam, brede bek, vier even lange pootjes en een lange staart. Wat een vraag: is het een salamander of hagedis?
Foto: Paul Böhre

Roots
Collistar zonbeschermingsproducten t.w.v. €69 cadeau

Neem nu een abonnement op Zin Magazine en ontvang het Collistar zonbeschermingspakket (t.w.v. € 69) cadeau. Voor 6x Zin Magazine en het zonnepakket betaal je slechts € 35. Je profiteert van 68% korting!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden