Ontdek de natuur met Roots - 20 december
Roots

Eindejaars Plantenjacht

HOEVEEL WINTERBLOEIERS SPOT JIJ?

Floron houdt van dinsdag 25 december t/m donderdag 3 januari voor de 5e keer de Eindejaars Plantenjacht. Het is de bedoeling dat je binnen één uur alle wilde en verwilderde planten telt die in bloei staan. Via de site kun je de zoekkaart downloaden met daarop de meest voorkomende winterbloeiers.
Foto: iStock

Roots

Tuinvogels

KIJK UIT NAAR DE KOPERWIEK

In de herfst en winter trekken miljoenen vogels naar het warme en voedselrijke zuiden. Maar er zijn ook vogels die in Nederland overwinteren, zoals de koperwiek. Hij zoekt nu overal naar overgebleven bessen. Als het straks kouder wordt, bezoekt hij misschien ook jouw tuin.
Foto: Johan van Beilen

Roots

Wilde planten

KERSTROOS & CO

'Rond de kerst steekt er een eigenaardige plantenfamilie de kop op', schrijft Roots-columnist Frans Buissink. 'Helleborus heet het stel. Oftewel nieskruid. Van de gedroogde plantenwortels schijn je niespoeder te kunnen malen...'

Roots

Natuurfotografie

SPEUR NAAR BLAUW

Zoek je nog een mooie natuurfotografie-uitdaging voor rond de feestdagen? Doe dan mee met de Roots-wedstrijd Foto van de Maand. Het thema is 'blauw’. Inzenden kan t/m 16 januari. Om je winkansen te vergroten, geeft fotoredacteur René Alblas 5 handige tips.
Foto: Rob Wijn

Roots-promotie

CADEAUTIP!

Het is één van de belangrijkste ecosystemen van de wereld en zo dichtbij: het waddengebied. In de recent verschenen Bosatlas van de Wadden ontdek je Nederlands eerste en enige natuurlijke werelderfgoed in al haar facetten. Prachtig vormgegeven met luchtfoto's, infographics en vele honderden unieke Bosatlaskaarten.

Bestel de Bosatlas in de webwinkel van de Waddenvereniging en steun met je aankoop het behoud en herstel van dit schitterende natuurgebied. De Bosatlas heeft een beperkte oplage, wacht dus niet te lang met bestellen.

Roots
Roots

Natuurwandelen

2 x WINTERWANDELEN: DOOR DUINEN EN LANGS BEKEN

In het extra dikke winternummer van Roots vind je 2 natuurrijke winterwandelingen, inclusief routekaart. De eerste route gaat door het Twentse Dal van de Mosbeek. De andere wandeling, die door de Duinen van Goeree voert, is wat ruiger. Beide routes laten zien hoeveel fraaie natuur Nederland nog heeft. Interesse in de routes? Je bestelt Roots eenvoudig online.

Roots

Natuurweetje

GEEN VIS, TOCH EEN WALVIS

Een walvis is een zoogdier, geen vis. Toch gebruiken we in het Nederlands het woord ‘walvis’. Waar komt dat woord eigenlijk vandaan? Roots zocht het uit. Ook zochten we naar de logica achter de namen van de ijsvogel, veelvraat en pissebed.
Foto: Pixabay

Roots

GRATIS agenda of kalender bij een abonnement. We bieden u graag een laatste kans om gebruik te maken van deze succesvolle actie!

Een abonnement op Seasons, Roots, Vorsten of delicious. + GRATIS een agenda of kalender. Wees er snel bij, want dit is de laatste kans en op = op! 
 

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer