Nieuwsbrief Roots - 2 november
Roots

Buiten gebeurt het

BRONSTIGE MOEFLONS ZOEKEN

De moeflon is een wild schaap met indrukwekkende, gedraaide hoorns. Het schuwe dier houdt zich overdag het liefst schuil in het bos. Zaterdag 4 november kun je mee met een bijzondere moeflonexpeditie over het Wekeromse Zand. Nu het bronsttijd is, verlaten de moeflons de bescherming van het bos. Dan is ook de kans het grootst dat je ze tegenkomt. Vertrekpunt: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom (GD). Tijd: 8-10 uur. Prijs: € 5 (donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis).
Foto: Armand Fanchamps

Roots

Wandelen

HERFSTGELUK LANGS BEEKJES

Het Renkums Beekdal ligt aan de zuidkant van de Veluwe bij Wageningen en Renkum. Het gebied leent zich goed voor een natuurommetje van circa 6 kilometer. Ontdek op een mooie najaarsdag verstilde beekjes, grafheuvels en een bosje met ringslangen.
Foto: Daniël Mulder

Roots

Natuurkunst

VOL FLONKERINGEN

In de donkere maanden vind je in de Drentse bossen de Pixi; een lichtkunstwerk waarbij kleine lichtpulsjes je de weg wijzen in de duisternis. De Pixi is een digitaal organisme en geïnspireerd door bestaande patronen in de natuur. Volg de flonkeringen en laat je betoveren. Locatie: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, Drouwen (DR). Wanneer: verschillende data en tijden in nov, dec en jan 2018. Duur: 1,5 uur. Prijs: € 14,50 (kinderen t/m 12 jaar € 12,50). Vanaf 6 jaar.
Foto: Staatsbosbeheer

Roots

Proef de natuur

LEKKER WANDELEN

Landgoed Hackfort heeft in alle jaargetijden veel te bieden: boerderijen, een molen, een historische moestuin, een boomgaard en natuurlijk een kasteel. Je kunt hier heerlijk wandelen: er zijn vier wandelroutes die Hackfort aandoen, van 3,5 tot 15 kilometer lengte. Je vindt ze op het informatiepaneel op de parkeerplaats van het kasteel. Bezoek na de wandeling zeker ook brasserie de Keuken van Hackfort, die is gevestigd in het voormalige koetshuis van het kasteel. Locatie: Baakseweg 8, Vorden (GD).
Foto: Laurence Delderfield

NIEUW

ROOTS-BOEK OVER NATUURFOTOGRAFIE

In de natuur wemelt het van de onderwerpen om de prachtigste foto’s van te maken. Maar waar begin je? Wat zijn goede onderwerpen om te fotograferen en hoe doe je dat?

Het nieuwe Roots-boek Zo fotografeer je de natuur helpt je aan de hand van ruim 200 handige tips op weg. Prijs: € 19,95.

Roots
Roots

Wat een vraag!

WORDEN EGELS ZIEK VAN MELK?

In deze periode van het jaar kun je zomaar een egel in je tuin aantreffen. Voordat de koude maanden hun intrede doen, gaat de insecteneter namelijk op zoek naar voedsel om reserves te kweken voor de naderende winterslaap. Stuit je op een hongerig exemplaar, moet je dan wel of geen schoteltje melk geven? Roots zocht het uit.
Foto: Friso Schinkel

Roots

Lezing: de havik

EEN JAGER IN AMSTERDAM

Sinds 1986 heeft de havik voet aan de grond gekregen in en rond Amsterdam. Theo van Lent en Fons Bongers vertellen er maandag 6 november alles over tijdens een lezing. Ook gaan ze in op zijn jachtgebieden, het voedsel en de broedplaatsen. Deze havik-lezing is de eerste van een miniserie, georganiseerd door de Vogelwerkgroep Amsterdam en IVN Amsterdam. De tweede lezing gaat over de gierzwaluw. Locatie: Eerste Helmersstraat 106M, Amsterdam (NH). Tijd: 20 uur. Toegang is gratis.
Foto: Leon Versaevel

Roots

Roots-promotie

Win een Caruba Extensionset!

Wil je kans maken op een Caruba Extensionset, ter waarde van € 79? Deze tussenringenset is het perfecte hulpmiddel om van een gewone lens een macrolens te maken. Je bevestigt één of meerdere ringen tussen de body en de lens en zo zorg je ervoor dat de minimale scherpstelafstand kleiner wordt.

Roots mag namens CameraNU.nl deze set weggeven. Kans maken?

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer