img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Almeerse kunstenaars gezocht!

Voor de aftrap van het nieuwe culturele seizoen is de nieuwe bibliotheek op zoek naar Almeerse kunstenaars of collectieven voor de inrichting van een expositie. Hiervoor zijn wij op zoek naar kunstwerken die groots en opvallend óf juist subtiel, poëtisch en misschien ontroerend zijn.
img
Lees verder
img

Zomeropeningstijden

Tijdens de zomerperiode, in juli en augustus, hebben de bibliotheken gewijzigde openingstijden. En leuk om te weten: in juli kun je extra lang lenen! Niet vier, maar zes weken!
img
Lees verder
img

Zinderende zomermiddag met bordspellen en muziek

Op 22 juli begint de zomervakantie echt! Trap ‘m af bij de bieb! Als het lekker weer is toveren we onze binnentuin om in een echt spelletjesparadijs waar je dan kunt spelen tot je erbij neer valt. We maken het feest compleet met zinderende live muziek van de Almeerse muzikanten Ricardo Kolleman en Jeroen Rutjes.
img
Lees verder

Top 3 meest gelezen artikelen Biblyo

Wekelijks schrijven bibliothecarissen en andere collega’s blogs voor de nieuwe bibliotheek. Al deze blogs zijn terug te vinden op Biblyo.nl. Maar welke artikelen worden nu het meest gelezen? We geven je een top 3 van de afgelopen week:
1. Gember, een medicijn uit het keukenkastje van Evelien Waterman
2. Sunny Beach: onverwachts leuk voor jong en oud! van Daniel Wortel
3. Heimwee naar het echte wielrennen, wachten op de nieuwe Marco Pantani van Levien van Oorschot
Lees verder
img

De Wetswinkel ook in de zomer bij de nieuwe bibliotheek!

Als half Almere straks op vakantie is dan kun je tóch met je (sociaal) juridische problemen bij de Wetswinkel terecht. Iedere eerste en derde woensdag van de maand, dus ook in juli en augustus, houdt de Wetswinkel een inloopspreekuur tussen 16.00 en 17.00 uur in de nieuwe kamer op de 2e verdieping.
Lees verder
img

Openluchtfilm

Heb jij je stem al uitgebracht? Op 25 augustus organiseren Corrosia Theater, Expo en Film en de nieuwe bibliotheek om 21.30 uur weer een openluchtfilm op de Markt in Almere Haven. En jij mag bepalen welke! Je kunt kiezen uit de volgende films: Almost Famous (12+, 2000, Cameron Crowe), La La Land (AL, 2016, Damien Chazelle), Ray (12+, 2004, Taylor Hackford), Marley (12+, 2012, Kevin Macdonald).
Lees verder
img

Film: The Sense of an Ending

Tony Webster is al jaren geleden gescheiden en leeft in gespannen afwachting van de geboorte van zijn eerste kleinkind. Wanneer na decennia geen contact gehad te hebben zijn grote jeugdliefde Veronica onverwachts opduikt, wordt Tony gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan. Op 14, 15, 18 en 19 juli.
Lees verder
img

Pop-up speeltuin Cocon

Kom je kruipen, kroelen, rollen en woelen in onze pop-up speeltuin? Dit keer in bibliotheek Buiten op woensdag 19 juli van 11.00 – 17.00 uur. Cocon is een interactieve installatie van Francy van den Heuvel en Diederike Smits i.s.m. 2Turvenhoog. En zet alvast in je agenda: Festival 2 Turven Hoog op 29 en 30 september en 1 oktober!
Lees verder
img

Werkzaamheden vloer bibliotheek Stad

Van maandag 7 augustus tot en met zaterdag 26 augustus wordt de vloer in bibliotheek Stad vervangen. Alle vloeren, op de eerste, tweede, derde én vierde etage, worden aangepakt. Niet alles wordt in een keer gedaan, maar steeds zullen gedeeltes van de bibliotheek in deze periode niet toegankelijk zijn. Delen van de collecties zijn dan ook ongeveer 48 uur niet beschikbaar. Ter compensatie kun je in deze periode gratis reserveren. Onze excuses voor de overlast.
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden