Vier je zomer in de bieb  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
Thuisblijvers en vakantiegangers vieren de zomer in de bieb. Met een verhalenwedstrijd, Vrijdag Live, verrassingsfilms en nog veel meer. Verder lees je alles over de VakantieBieb en krijg je boekentips. Want wat je ook gaat doen en waar je ook heen gaat, deze zomer kun je lekker veel én lekker lang lenen.
Schrijfwedstrijd
We zijn op zoek naar nieuw schrijftalent en dagen je uit een kort verhaal over een reis te schrijven. En nee, daarvoor hoef je niet op vakantie, want in je hoofd kun je overal heen! Wordt het een zweterige tocht door de jungle, een ruimtereis waarbij je de wereld van bovenaf kunt bekijken of een vakantieliefde op Gran Canaria? Schrijf jouw verhaal en stuur het op. De juryleden Babs Gons en Ronald Giphart kiezen de mooiste verhalen. En natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen. Dus, kom maar op met je verhaal.
Inspiratie nodig?
Bekijk de filmpjes van Babs Gons en Janneke Schotveld of kom dan naar de schrijfworkshop van 22 augustus.
t/m 25 aug 
Lees alles over de wedstrijd en de voorwaarden op bibliotheekutrecht.nl/schrijfwedstrijd. Hier vind je ook slimme schrijftips. 
Boekenclubs
De Leuke Boekenclub
Ook Tim van de Hoed, boekverkoper van de Utrechtse Boekenbar en schrijver Alma Mathijsen lezen lekker door in de zomer. Dit keer lezen en bespreken ze ‘Drakendochter’ van Clarice Gargard. In het boek gaat de schrijfster op zoek naar haar vader, rechterhand van de Liberaanse dictator Charles Taylor.

Dinsdag 11 augustus | 20.00 – 21.30 uur | € 5 lid, € 10 niet-lid, incl. drankje | Bibliotheek Neude | Reserveer snel en wees zeker van een plek.
 
Roos’ Boekenclub
Kom met andere lezers meepraten over interessante boeken en verhalen.
Roos Schlikker bespreekt in Roos’ Boekenclub ‘Het feest’ van Elizabeth Day. Een indringende roman over klassenverschillen, de dubbele moraal en het elitaire gedrag van de Britse upper class.

Maandag 17 augustus | 19.30 – 21.00 uur | € 5 lid ,€ 10 niet-lid, incl. drankje | Bibliotheek Neude | Reserveer (Er zijn een beperkt aantal plekken dus reserveer nu vast je kaartje).
Theater Voorgelezen met Nadia Amin
Acteurs lezen een theaterstuk voor en laten een beroemd werk tot leven komen. Dit keer is Nadia Amin gastcurator. Zij is o.a. bekend van Penoza en De Fractie. Ze koos voor het absurdistische stuk ‘Rinoceros’ van Ionesco, vertaald door Remco Campert. De acteurs zijn Sarah Jonker, Tobias Nierop en Abdelhadi Baaddi. 

Donderdag 6 augustus | 20.00 – 21.30 uur | € 5 lid, € 10 niet-lid |
Bibliotheek Neude | Wil je erbij zijn? Reserveer dan nu je kaartje.
Tip:
Stadswandeling: Stad in de storm
Voor iedereen die als kind ‘Stad in de storm’ van Thea Beckman verslond, organiseren we eind augustus een unieke stadwandeling. Ontdek het boek in de stad.

Reserveer nu alvast je kaartje.
 
Zomerlezen
Op onze zomerpagina hebben we een aantal fijne zomerse boeken voor je op een rijtje gezet.
VakantieBieb
Liever e-books lezen of luisteren? De VakantieBieb zocht de mooiste, spannendste en fijnste boeken voor je uit. De app is beschikbaar tot en met 31 augustus. Voor leden én niet-leden.
Openingstijden in de zomer
Kijk online wanneer jouw bieb deze zomer open is. Kom dan extra lang (zes weken) en lekker veel lenen (20 exemplaren).
Let op: Bibliotheek Overvecht sluit vanwege verbouwing
Vanaf 24 augustus is bibliotheek Overvecht tijdelijk gesloten. De bieb krijgt meer ruimte voor boeken en er komen meer zit- en werkplekken. Schrijf je in voor Overvecht Post en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Leden die in Overvecht staan ingeschreven krijgen deze week een bericht met alle informatie.
Duik in de bieb
Laat je vrienden kennismaken met de bieb. Voor slechts € 10 kun je twee maanden zoveel lenen als je wilt. Handig om te weten: de twee maanden gaan in op de dag dat je het abonnement afsluit. En, dit abonnement stopt automatisch. Aanmelden kan hier.
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden