humanityhouse_logo.gif
update-top.gif
update-bottom.gif

Beste docent,

Nu de scholen weer deels open mogen, maar binnenkort weer sluiten voor vakantie, hierbij een zomergroet van Humanity House!

Het is voor ons allen een gekke periode, waarin we moeten denken in alternatieven en keuzes moeten maken op basis van een voortdurend veranderend toekomstperspectief. Ondertussen protesteert de wereld tegen racisme, een onderwerp dat vast ook in de les ter sprake komt. Zo worden wij allemaal uitgedaagd om onze normen te bevragen en nieuwe benaderingen te formuleren.

Ook in het Humanity House zijn we aan het nadenken over nieuwe werkwijzen en beschermende maatregelen om in het nieuwe schooljaar, als het advies het toelaat, weer veilig schoolgroepen te kunnen ontvangen. Terwijl we ook bezig zijn met het uitbreiden van de materialen die in de klas of op afstand gebruikt kunnen worden. Zo hopen we het onderwijs in het nieuwe schooljaar weer te kunnen bewegen tot gesprek over de waarde van vrijheid en veiligheid.

Voor nu een zonnige zomer toegewenst en hopelijk tot in het nieuwe schooljaar!

Afbeelding
 

Vrijheid in Beeld

DIGITALE LES - In het teken van 75 jaar Vrijheid bieden we in samenwerking met UNICEF een les aan over kinderrechten ten tijden van conflict. Hoe is het voor kinderen die oorlog meemaken en wat zouden leerlingen bedenken om de wereld vrijer te maken? Bespreek het aan de hand van deze les.

Lees meer ...
Afbeelding
 

Steun Humanity House

PETITIE - Humanity House dreigt tussen wal en schip te raken in de Haagse plannen voor Kunst & Cultuur. Je kunt ons steunen door deze petitie te tekenen.

Lees meer ...
Afbeelding
za 04.07 22.30 uur

Cinema in the Garden: When I sold my soul to the machine

ZOMERBIOS - Van 4 tot 10 juli organiseren Humanity House, NEST en PIP filmvertoningen in de buitenlucht. Zeven inspirerende films die aansluiten bij de tijd en wereld van nu.

Lees meer ...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org