Nieuwsbrief 174
Gianotten Mutsaers - 30 juli 2021
Soms is het wel fijn als iemand je vertelt wat je moet lezen. Het aanbod is overweldigend en we helpen je graag met je keuze. In deze nieuwsbrief dan ook weer zeven tips van onze boekverkopers. 
Veel leesplezier!

Fijn weekend,
de boekverkopers van Gianotten Mutsaers.

PS De koopavond is terug, we zijn donderdagavond weer tot 21 uur geopend!
 
 

De Doorsons

Dit twee eeuwen omspannende verhaal is Roline Redmonds indrukwekkende kroniek van haar eigen tot slaven gemaakte familie. 
Dit boek is het narratief van elke slavenfamilie in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Het verhaal is een speurtocht naar personen en naar gegevens in archieven, en naar leven en overleven in een gedwongen werkritme, vanaf 1873 weliswaar in vrijheid, maar ook in armoede.
De Doorsons - Roline Redmond

Allah 99

De Iraakse ex-dierenarts Hassan de Uil is naar Finland gevlucht, waar hij zich verliest in alcohol en seks en probeert te overleven door romans en verhalen te schrijven. Voor zijn weblog, een kunstwerk waarin de grenzen tussen fictie en autobiografie, reportage en roman vervagen, interviewt hij een kleurrijk mozaïek van personages. 
Hassan Blasim (Irak, 1973) is schrijver, dichter en filmmaker en ontvluchtte Irak. Uiteindelijk kon hij zich in Finland vestigen.
Allah 99 - Hasan Blasim

Terwijl Parijs sliep

Parijs, 1944. Het leven van een jonge vrouw neemt een afschuwelijke wending als ze op een dag van haar bed wordt gelicht. Ze wordt op transport gezet naar Auschwitz. Op het perron neemt ze een levensbepalende beslissing: in haar wanhoop geeft ze haar zoontje, een baby nog, weg aan een wildvreemde man.
Terwijl Parijs sliep - Ruth Druart

De aarde, een kleine geschiedenis. 

4½ miljard jaar in 8 hoofdstukken.
In zijn boeiende boek plaatst Andrew Knoll de klimaatverandering van de eenentwintigste eeuw in de context van die lange aardgeschiedenis, want een van de meest indringende lessen van de geologie is hoe veranderlijk, kwetsbaar en kostbaar onze huidige leefomgeving in feite is. Met die kennis in het achterhoofd kunnen we beter begrijpen hoe het handelen van de mens onze planeet ingrijpend verandert. 
De aarde, een kleine geschiedenis - Andrew  H. Knoll

Vier soldaten

Vier soldaten is een tijdloos en intiem verhaal over vriendschap en kleine momenten van geluk in duistere tijden.

De Russische burgeroorlog, 1919. Het is hartje winter wanneer vier jonge soldaten van het Rode Leger hun kamp opslaan in een bos bij de frontlinie in Roemenië. Er hoeft even niet gevochten te worden, de dagen zijn gevuld met kostbare uren van vrijheid.
Vier soldaten - Hubert Mingarelli

Witte zee

Na het grote succes van de roman De onzichtbaren vervolgt Roy Jacobsen met Witte zee zijn epos over een Noorse familie die in de tumultueuze twintigste eeuw een bestaan probeert op te bouwen. In deze los te lezen roman gebruikt hij een nog groter canvas om het verhaal van de familie Barrøy te vertellen.
Witte zee - Roy Jacobsen

Boutje van de rommelberg

Boutje woont met zijn vader bij de rommelberg. Dat is een torenhoge stapel van allemaal oude spullen: stoelen, stofzuigers, koelkasten, speelgoed en nog veel en veel meer.
Wat een troep, denken de meeste mensen. Maar voor Boutje is het een paradijs, want hij is de knutselkoning. Met tekeningen van Rick de Haas!
Boutje van de rommelberg - Mirjam Oldenhave
GIANOTTEN MUTSAERS
Emmapassage 17
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
E: info@gianottenmutsaers.nl
W: www.gianottenmutsaers.nl

 
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.00 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
FB
Twitter
IG
Website
Copyright © 2021 Boekenhandel Gianotten Mutsaers
Profiel bijwerken - Afmelden