Nieuwsbrief 318
Gianotten Mutsaers - 21 juni 2024

Het weer lijkt te verbeteren en dat komt heel mooi uit! Voor iedereen is de zon een zegen maar we zaten ook een beetje met onze Zomerlezen-actie in onze maag. Toch een lastig thema als de regen al weken met bakken uit de lucht valt. Maar goed, de zon komt eraan, lang leze de zomer!

In deze nieuwsbrief weer veel tips waarvan je in ieder geval een zonnig humeur krijgt. Over muziek in Italië, een Siciliaanse thriller, de nieuwe van Dimitri Verhulst die zich afspeelt in een Spaans clubhotel en een fijn vakantieboek voor de kinderen.
Bij aankoop van €15,- aan boeken krijg je het Zomerlezengeschenk cadeau. Suzanne Vermeer schreef Flamingo Beach, een spannende thriller die zich afspeelt in Curaçao. Kun je daar in je hoofd ook nog even heen.

Fijn weekend, 
De boekverkopers van Gianotten Mutsaers

Vivaldi en Volare

’O sole mio en La donna è mobile, zingende gondeliers en de opera’s van Verdi. Italië ís muziek, en muziek is Italië. Hoe komt dat nou, vraagt Miriam Bunnik zich af. Ze gaat op onderzoek uit en belandt in Arezzo waar ene Guido, een monnik, in de elfde eeuw het notenschrift uitvond. In Florence bezoekt ze het moderne operagebouw waar ze meer hoort over het ontstaan van de opera. Ze gaat naar Cremona waar ze met een vioolbouwer praat over zijn stadsgenoot Stradivarius, naar Napels om de fascinerende geschiedenis van het conservatorium te achterhalen.
Vivaldi en Volare - Miriam Bunnik

Chillen in een hangmat

Wat doe jij het liefst als je lekker vrij bent? Chillen met je vrienden, gamen, TikTok-filmpjes maken, naar de kermis, spetteren in een tropisch zwemparadijs of ga je stiekem iets doen wat helemaal niet mag? Beleef de allerleukste en spannendste avonturen geschreven door de leukste auteurs onder wie Paul van Loon, Maren Stoffels, Michael Reefs, Marcel Groenewegen, Annet Jacobs, Ilona de Lange, Simone Arts en vele anderen. Met humoristische illustraties van Micky Dirkzwager.
Chillen in een hangmat - diverse auteurs

De zomers

De beroemde, bewust alleenstaande kinderboekenschrijfster Agnes Lee is al tachtig en maakt zich zorgen over haar nalatenschap. En dan vooral over Fellowship Point, het prachtige stukje land aan de kust van Maine dat al vele generaties in bezit is van een aantal bevriende families, maar waar nu projectontwikkelaars op azen.
Agnes heeft er van kinds af aan haar zomers doorgebracht, net als haar beste vriendin Polly, een van de mede-eigenaren. Polly is in alles Agnes' tegenpool. Zij heeft haar eigen ambities opgeofferd om zich aan haar gezin te kunnen wijden. Wanneer er onenigheid ontstaat over Fellowship Point, komt Polly klem te zitten tussen de wens van haar vriendin en van haar kinderen.
De zomers - Alice Elliott Dark

Helemaal prima

Jess en Josh zijn in ongeveer alle opzichten elkaars tegenpolen. Zij is Zwart, progressief, van bescheiden komaf, en gewend om zichzelf voortdurend te moeten bewijzen in een witte (mannen)wereld. Hij is wit, conservatief, en zeer bevoorrecht.
Wanneer ze collega's worden bij een gerenommeerde New Yorkse investeringsbank, duurt het niet lang voordat hun aanvankelijk vijandige verhouding omslaat in vriendschap en uiteindelijk in een onwaarschijnlijke, allesverslindende liefdesaffaire. Jess is smoorverliefd, maar vraagt zich steeds meer af of ze niet te veel emotionele offers brengt omwille van Josh.
Helemaal prima - Cecilia Rabes

 

Bechamel Mucho

Bechamel Mucho begint als een zonnige diavoorstelling van een zorgeloze zomer, waarbij allerhande gasten van een Spaans clubhotel de revue passeren. Maar schijn bedriegt, want al snel ontvouwt zich een scherpe en meeslepende schets van de consumptiemaatschappij. De kersverse weduwe, de alleenstaande moeder met kind, de vrouwelijke helft van een uitgeblust echtpaar, de jonge stewardess op zoek naar ontspanning, de fitte fietser, iedere gast heeft haar eigen verhaal. En allemaal willen ze, al dan niet voor een nacht, Alex, de animator van het hotel.
Bechamel Mucho - Dimitri Verhulst

 

Vanina Guarassi - Zwart zand

Vanina Guarrasi is commissaris van politie in Catania, aan de voet van de vulkaan de Etna, waar ze met haar team de meest ingewikkelde misdrijven oplost. Vanina draagt altijd een wapen, heeft een kleine maar dure garderobe en is gek op eten, al zal ze zelf nooit koken. Vastberaden bestrijdt ze de Siciliaanse misdaad, ook als dat haar eigen leven in gevaar brengt.

Terwijl een klein dorpje onder aan de Etna gehuld is in een mist van as, wordt een gruwelijke ontdekking gedaan in een eeuwenoude villa: op de bodem van de liftschacht ligt het gemummificeerde lichaam van een vrouw, een zijden sjaal hangt nog om haar schedel.
Zwart zand - Cristina Cassar Scalia
Hieronder staan de drie bestverkochte boeken van afgelopen week

Vos in de VS

Michiel Vos

Waarom we logen

Karin Slaughter

De nomade

Anya Niewierra

GIANOTTEN MUTSAERS
Emmapassage 17
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
E: info@gianottenmutsaers.nl
W: www.gianottenmutsaers.nl

 
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.30 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
FB
Twitter
IG
Website
Copyright © 2024 Boekenhandel Gianotten Mutsaers
Profiel bijwerken - Afmelden