img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Superhelden gezocht!

Spiderman, Wonder Woman, Ninja Turtles, Baymax of Mega Mindy, wie kent ze niet? Ben je tussen de 4 en 14 jaar? Teken dan je eigen superheld! Niet natekenen dus, maar je eigen bedachte superheld. Lever de tekening in bij de nieuwe bibliotheek. Uit alle ingeleverde tekeningen kiezen we vijf winnaars. De prijs? Joris Koster, een illustrator (en animator, ontwerper en muzikant) tovert jouw tekening om tot een animatie-filmposter. Doe je mee?
De voorwaarden vind je hier:
img
Lees verder
img

Zomerse voorleesfeestjes

In de zomervakantie heeft het voorlezen een zomers tintje! We lezen de leukste zomerverhalen voor en sluiten elk half uurtje knutselend af. Kom je samen met je ouder(s) luisteren?
Almere Stad: dinsdag en donderdag van 10.30 tot 11.30 uur
Almere Buiten: woensdag van 10.30 tot 11.30 uur
Almere Haven: vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur
img
img

VakantieBieb: het zomercadeautje van je bibliotheek

Lekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb neem je ruim zestig e-books overal mee naartoe. Dat scheelt weer boeken sjouwen. Van 1 juli tot en met 31 augustus kun je de app dowloaden en de boeken lezen die in de VakantieBieb staan. Zowel de app als het lenen is gratis, zelfs als je geen lid van de bibliotheek bent. En er is voor ieder wat wils!
img
Lees verder

Klik en Tik: workshop voor beginners op internet

Wil je de muis en het toetsenbord leren gebruiken? En zoeken op internet en e-mailen? Doe dan mee aan de zesdelige workshop voor beginners op internet. De workshop start op donderdag 26 of vrijdag 27 juli. Meer weten of je inschrijven? Klik dan vooral verder!
Lees verder
img

Film: The dead of Stalin

Als Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd.
Een hilarische, wrang komische film die zomaar een Monty Python-film zou kunnen zijn.
Bibliotheek Stad, vrijdag 20, zaterdag 21, dinsdag 24 en woensdag 25 juli.
Lees verder
img

Biblyo

Elke week delen wij de top 3 meest gelezen blogs op Biblyo. En deze week zijn dat:
1. De 5 leukste boekenblogs om op de voet te volgen van Sabine van Stek
2. Netflix review: Reign en Outlander van Nynke Stoffers
3. Local Hero juli 2018 van Chantal de Reijke
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden