Gawalo
Online versie
Zomerspecial Gawalo: bijkomen en bijlezen
Beste lezer,
Voor velen van ons was het een hectisch voorjaar. Misschien kwam u nauwelijks toe aan lezen over uw vakgebied. Gawalo biedt u daarom, in deze nieuwsluwe zomerperiode, de gelegenheid om even rustig bij te lezen. We versturen in augustus drie zomernieuwsbrieven met veelgelezen artikelen rond belangrijke thema's. In deze nieuwsbrief vijf 'bestsellers' over koeling.
Een fijne zomer toegewenst!
Vloerkoeling met warmtepomp niet te vergelijken met airconditioning
Dat koeling met warmtepompen toeneemt, merkt ook de groothandel. Steeds vaker wordt in nieuwbouwprojecten een warmtepomp gecombineerd met vloerkoeling. Daarbij is het belangrijk dat installateurs hun klanten goed informeren over de werking van vloerkoeling. Want deze is niet te vergelijken met airconditioning.
Lees verder >
Koeling met warmtepompen meer dan een bijproduct 
Warmtepompen bieden in tegenstelling tot gasgestookte cv-ketels een eenvoudige mogelijkheid om te koelen. Lang werd deze koeling gezien als een bijproduct. Maar tegenwoordig ontwikkelen leveranciers steeds meer producten om het maximale uit deze koelmogelijkheid te halen.
Lees verder >
Koeling bijna standaard in moderne nieuwbouw 
Oververhitting is steeds vaker een probleem in moderne nieuwbouwwoningen. Toepassing van zonwering en zomernachtventilatie kan veel ellende voorkomen. Maar steeds vaker wordt ook koeling met vloerverwarming en warmtepompen toegepast.
Lees verder >
Koelen met een warmtepomp
Een troef van de warmtepomp is dat je er ook gebouwen mee kunt koelen. Verschillende warmtepompen leveren andere vormen van koeling, waardoor het energieverbruik flink kan variëren.
Lees verder >
Oververhitting in kleine appartementen voorkomen
Oververhitting van kleine appartementen is soms moeilijk te voorkomen. Bovendien is dit niet alleen de verantwoordelijkheid van de installateur. Maar de installaties spelen hierin wel een rol. Welke installatiekeuzes kunnen hierbij helpen?
Lees verder >
Meer over koeling
Partnernieuws
Voorkom rendementsverliezen in warmtepompen
Lees verder >
Vakbase W-installatie
Warmteterugwinning met een warmtewiel
Voor warmteterugwinning (wtw) bestaan verschillende systemen. Deze zijn onder te verdelen in recuperatieve wtw-systemen en regeneratieve wtw-systemen. Onder de regeneratieve systemen vallen de wtw-systemen met een warmtewiel. Hoe werken die precies?
Lees verder >
Whitepaper
Koudemiddelen in warmtepompen
Het zijn spannende tijden voor het koudemiddel in warmtepompen. Het meest gebruikte koudemiddel, R410A, staat onder druk door zijn relatief hoge GWP-waarde.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright