Sterrensporen maken | De mooiste wandelfoto's (die niemand nog zag) | Wilde bloemen fotograferen: tips & trucs
BEELDSCHOON

BEELDSCHOON

Laat je verrassen door de mooiste natuurfoto's op onze Instagram-pagina >>
Roots
Mini-masterclass
MAAK ZELF KRACHTIGE LIBELLENFOTO'S

Libellenfotografie is een mooie uitdaging voor een natuurfotograaf. Via deze mini-masterclass libellenfotografie van topfotograaf Edwin Giesbers weet je in ieder geval zeker dat je straks nog betere libellenfoto's maakt. Denk erom: zwembandje mee.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
5 fijne wandelfoto's
DE BEELDEN DIE NIEMAND ZAG

De beste natuurfotografen van Nederland gaan voor ons op pad om wandelroutes te fotograferen. Maar lang niet alle beelden die ze leveren, verschijnen in Roots. Zonde, want prachtige foto’s blijven zo ongezien. Daarom selecteren we 5 unieke beelden uit onze reportages met zomerwandelingen.
Foto: Ernst Kremers

Roots
Nachtfotografie
IN HET SPOOR VAN DE STERREN

Het fotograferen van sterrensporen is een mooie uitdaging voor natuurfotografen. Het vraagt wat oefening, een beetje geluk en je moet ervan uitgaan dat het laat kan worden. Maar met deze tips kan het bijna niet missen...
Foto: Olaf Oudendijk

Roots
Tips & trucs
WILDE BLOEMEN FOTOGRAFEER JE ZO

Wilde bloemen zijn het ideale onderwerp als je eens flink wilt experimenteren met je camera. Bloemen lopen immers niet weg en je vindt ze overal. Lowkey, highkey, supermacro of groothoek. Zelfs het meest onopvallende bloemetje kun je prachtig in beeld brengen.
Foto: Johannes Klapwijk

Roots
Voor vroege vogels
DE MAGIE VAN HET GOUDEN LICHT

Er is geen mooier moment van de dag om te fotograferen dan de vroege ochtend. Als de zon net haar eerste stralen laat zien, krijgen je foto’s een bijna magische sfeer. Fotografie-redacteur René Alblas geeft ruim 10 gouden tips.
Foto: Jack Poels

Roots
De kunst van close-ups
FOTOGRAFEER DE NATUUR VAN DICHTBIJ

Macrofotografie is binnen de natuurfotografie populairder dan ooit. In het boek Macrofotografie, de kunst van close-ups neemt de gerenommeerde natuurfotograaf Edwin Giesbers je mee in de wereld van het kleine en vaak verborgene. Hij bespreekt de basistechnieken, maar neemt ook meer specialistische apparatuur onder de loep. Tevens zoemt hij in op de benadering van tal van verschillende planten en dieren en hoe ze te fotograferen.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden