De fijnste natuurbankjes | Zo werkt gps-wandelen | Ommetje over de stille Groote Heide | Onweer onderweg: wat moet je (niet) doen?
WANDELINSPIRATIE

WANDELINSPIRATIE

Een overzicht van al onze natuurwandelroutes (ruim 150) vind je hier. Wandel ze!
Roots
Nieuw natuurommetje
BIJZONDERE BLOEIERS OP DE GROOTE HEIDE

Naast de Duitse grens en ten oosten van Venlo ligt natuurgebied Groote Heide. Met een oppervlakte van 2,5 km2 is het een van de grotere heidegebieden van Limburg. Natuurfotograaf Edwin Giesbers wandelt voor Roots een ommetje van 5 km en ziet zeldzame rode dopheide.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Survivaltips voor wandelaars
WAT TE DOEN BIJ ONWEER IN DE NATUUR?

Op een warme zomerdag kun je tijdens een wandeling door de natuur worden overvallen door onweer en bliksem. Wat moet je ook alweer doen bij onweer wanneer je in het bos wandelt of op de heide bent? Roots geeft tips.
Foto: iStock

Roots
Wat een wandelvraag!
HOE VOORKOM JE 'WANDELHANDEN'?

Stel je wandelvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: hoe voorkom je pijnlijke en dikke vingers tijdens het wandelen?
Foto: Ernst Kremers

Roots
Wandelen met gps
NOOIT MEER HET SPOOR BIJSTER

Vind je het lastig om te wandelen met een kaart of routebeschrijving, dan is gps-wandelen echt iets voor jou. Maar wat is een gps-toestel eigenlijk en hoe werkt het? En hoe kun je via een digitale kaart door de natuur struinen?
Foto: Niels Kooyman

LEUK VOOR JEZELF OF OM CADEAU TE GEVEN!

Neem een proefabonnement voor jezelf of geef 3x Roots cadeau én ontvang zelf 3 tijdschriften naar keuze gratis. Het abonnement stopt automatisch en je hebt de keuze uit meerdere edities van 14 tijdschriftmerken, waaronder Seasons, delicious., FietsActief, In Eigen Land, Zin en nog veel meer!

Roots
Roots
Langs monumentaal groen
WANDELEN OVER LANDGOEDEREN

Roots heeft een nieuwe wandelgids gemaakt. In De mooiste landgoedwandelingen van Nederland vind je 16 wandelroutes en 4 landgoedommetjes over en langs de fraaiste landgoederen die ons land kent. Plus: 24 handige veldgidspagina’s met landgoedbewoners: van vleermuis tot muurvaren en van ree tot kievitsbloem.
Foto: Ernst Kremers

Roots
Rust & bezinning
ONTDEK: MOOIE NATUURBANKJES

Geen natuurwandeling is compleet zonder even uit te rusten op een fijn bankje voor een hapje eten, om van het uitzicht en de stilte te genieten of de gedachten te laten gaan. In onze nieuwe rubriek De mooiste natuurbankjes tonen Roots-lezers je hun favoriete natuurbankjes.
Foto: Monique van Middelkoop

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden