Noarderleech: spectaculair kwelderlandschap | Wandelen langs Duitse watervallen | De kalme hartslag van Vlieland
Roots
Waddenwandelen
MICRO-AVONTUUR OP VLIELAND

De ultieme microvakantie is een dag wandelen op een waddeneiland. Op Vlieland bijvoorbeeld. Je neemt de vroege boot heen, je wandelt de Roots-route en ’s avonds vaar je weer terug.  “Je komt gegarandeerd thuis met een hoofd vol zeewind en eilandnatuur", zegt wandelredacteur Daniël Mulder.
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Nooit meer iets missen
DE BESTE VERREKIJKERS VOOR ONDERWEG

Tijdens het wandelen verrijkt een verrekijker de beleving van de natuur. Daarom geeft verrekijkerkenner en Roots-redacteur Paul Böhre tips voor de beste verrekijkers voor onderweg. Ook zijn de kijkers handig mee te nemen in een dagrugzak.
Foto: iStock

Roots
Nieuw natuurommetje
NOARDERLEECH

Wie de zomerdrukte op de Waddeneilanden wil ontlopen, brengt een bezoek aan Noarderleech, een van de grootste kwelderlandschappen van Europa. Het ligt in het uiterste noorden van Friesland, grenzend aan de Waddenzee. Ontdek het gebied nu zelf. 
Foto: Annemarie Bergfeld

Roots
Wandelen in Duitsland
WATERLANDSCHAP

Wandelen en genieten van waterlandschappen, dat lukt zeker in Duitsland. In het imposante Zwarte Woud vind je een korte wandelroute naar een mooie waterval. Liever lang wandelen? Check dan het hoge ‘boomtoppenpad’ met uitzicht op de Saarschleife, de rivierlus in de Saar.
Foto: iStock

Roots
Net verschenen
VLINDER- & VOGELWANDELINGEN

De mooiste VLINDER- & VOGELWANDELINGEN van Nederland is de nieuwste gids in de succesvolle serie natuurwandelgidsen van Roots. In dit wandelboek vind je 16 wandelroutes door de meest vogel- en vlinderrijke natuurgebieden van Nederland. Van het Friese weidegebied tot de heuvels in Limburg. De gids is nu verkrijgbaar.

Roots
Natuurblog over wandelen
KERF HET LANDSCHAP IN JE ZIEL

Roots-redacteur Daniël Mulder bedenkt al jaren wandelroutes. In dit wandelblog schrijft hij: ‘Een wandelroute zegt veel over de bedenker van die route. Ik maak bijvoorbeeld altijd routes die zo veel mogelijk over verlaten paadjes voeren. Waarom? Ik vrees tegenliggers.’
Foto: Marcel van Kammen

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer