10 'vliegende deuren' op een rij | Waarom is de lepelaar zo vreemd gebekt? | Het verhaal achter de grutto-foto | Zomers vogelgezang in de Roots-podcast
VOGELAARS OPGELET

VOGELAARS OPGELET

Heb jij de nieuwste editie van het Vogelmagazine al in huis? Bestel snel online.
Roots
Informatief: spanwijdte
10 VOGELS MET REUZENVLEUGELS

De een vliegt énorm ver, de ander rent meer dan hij vliegt en weer een ander is bijna uitgestorven. Een ding hebben deze vogels gemeen: een gigantische spanwijdte hebben ze allemaal.
Foto: Wikimedia Commons – JJ Harrison

Roots
Podcast Notenkrakers
HET GELUID VAN DE ZOMER

Luister deze zomer lekker naar de Roots-podcast Notenkrakers. In iedere aflevering behandelen we één vogelgeluid. De nieuwste aflevering gaat over houtduiven. Hun hese geluid hoor je volop in de zomer. Mét handig ezelsbruggetje om het geluid nooit meer te vergeten.
Foto: J. W. A. Wijk

Roots
Wat een vraag!
WAAROM IS DE LEPELAAR ZO VREEMD GEBEKT?

De snavel van de lepelaar heeft een nogal opmerkelijke vorm. Maar hoe gebruikt de lepelaar die wonderlijke snavel precies tijdens het zoeken naar voedsel?
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Interview meeuwenkenner
'DE GROTE MANTELMEEUWEN ZIJN ZEEMONSTERS'

Sinds hij voor het eerst de levensloop van een geringd exemplaar achterhaalde is Merijn Loeve fervent larofiel: meeuwenliefhebber. In de Roots-rubriek In de ban van… vertelt hij over zijn fascinatie voor meeuwen.
Foto: iStock

Roots-reizen
GA JE MEE OP VOGELSAFARI?

Vind je vogels kijken leuk en heb je zin om een keer mee te gaan met de Roots-vogelsafari’s op Texel of Vlieland? Klaas de Jong en Roots-redacteur Paul Böhre laten je daar komend najaar de mooiste vogels zien. Voor beginners en gevorderden.
Foto: Ernie Enkelaar

Roots
Roots
Papegaaien & parkieten
KLEURRIJKE BEWONERS VAN DE STADSJUNGLE

Van oorsprong is Nederland geen land waar papegaaien en parkieten leven in het wild. Maar ja, zo’n vogel verkiest weleens het vrije luchtruim boven een kooi. Inmiddels leven deze 5 soorten hier als vrije vogel.
Foto: iStock

Roots
Fotoverhaal
'DIRECT ZAG IK EEN GRUTTO OP EEN BOERENHEK ZITTEN'

Bovenstaande foto is een van de 108 foto’s die heeft gewonnen bij de Roots Natuurfotowedstrijd 2021. Van de 108 foto’s zijn er 25 geselecteerd die vanaf september worden geëxposeerd in de Amsterdamse Hortus Botanicus. Deze grutto van Michel Boere is een van de 25 foto’s. Dit is zijn verhaal achter de foto...
Foto: Michel Boere.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden