Van roodborst tot verrekijkers voor in je tuin
INSTAGRAM

INSTAGRAM

De mooiste natuurfoto's vind je op onze Instagram-pagina. Kijk maar eens.
Roots
Foto's van tuinvogels
DIT ZIJN DE 10 ALLERMOOISTE

Roots houdt al jarenlang fotowedstrijden, zoals de Foto van de Maand en onze jaarlijkse natuurfotowedstrijd. Uit de tienduizenden inzendingen van de afgelopen jaren selecteerde fotoredacteur René Alblas de 10 allermooiste foto's van tuinvogels.
Foto: Nico van Gelder

Roots
Leestip voor de zomer
DAGBOEK VAN DE ROODBORST

De roodborst is een van de meest geliefde tuinvogels. Maar wat weten we echt van deze fanatieke zanger, die zijn ‘rode borst’ pas later krijgt? In het geweldige boek Het roodborstje, een biografie beschrijft Stephen Moss een jaar uit het leven van de roodborst. Roots belicht 5 opmerkelijke ‘roodborstfeiten’ uit het boek.

Roots
Podcast Notenkrakers
ZOMERGEKWETTER

In deze extra lange zomeraflevering van de podcast Notenkrakers luisteren we naar het onophoudelijke gekwetter van de boerenzwaluw. Verder: er is een scharrelaar gezien én in de Vogelvraag: leren vogels zingen van hun ouders?
Foto: Leen Euser

Roots
Verrekijkers getest
TUINKIJKERS

Tijdens de coronaperiode hebben veel mensen ontdekt hoeveel vogels er leven in hun tuin. Met een goede verrekijker kun je ze nog beter observeren. Redacteur en verrekijkerkenner Paul Böhre legt uit welke verrekijkers het meest geschikt zijn voor 'tuinvogelen'.
Foto: Ernie

Het leukste vogelboek
DOE-BOEK VOGELS

Verras je kind of kleinkind tijdens de zomervakantie met het prachtige Doe-boek Vogels van Roots.

Het Doe-boek Vogels brengt op een vrolijke en creatieve manier de natuur dichterbij. Met puzzels, kleurplaten en prachtige illustraties wordt de vogelwereld in beeld gebracht. Een inspirerend boek voor jong én oud.

Roots
Roots
Bezinning
HET GELUK VAN VOGELS KIJKEN

Johanna Romberg etaleert in De magie van vogels een subtiele liefde voor vogels. In ingetogen zinnen vertelt ze waarom vogels kijken haar gelukkig stemt. Juist nu we weer meer oog hebben voor de natuur om ons heen, is haar boek heerlijk om te lezen. Én om even weg te leggen om te kijken en te luisteren naar de vogels.
Foto: Rene Sluimer

Roots
Nieuwe wandelgids
VLINDERS & VOGELS

De mooiste VLINDER- & VOGELWANDELINGEN van Nederland is de nieuwste gids in de succesvolle serie natuurwandelgidsen van Roots.

In dit wandelboek vind je 16 wandelroutes door de meest vogel- en vlinderrijke natuurgebieden van Nederland. Van het Friese weidegebied tot de heuvels in Limburg. De gids is nu verkrijgbaar.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer