Exclusief interview zondag 6 februari met superster en balletlegende Carlos Acosta!

Beste dansliefhebber,

Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren donderdag bij de opening van de achttiende editie van het Holland Dance Festival. De openingsvoorstelling Traces left within van het Nederlands Dans Theater met het prachtige Toss of a Dice van choreograaf Jiří Kylián en twee wereld premières van de choreografen Marco Goecke en Marina Mascarell.
 
We zijn blij dat de achttiende Holland Dance Festival toch live van start kon gaan, want lange tijd zag dat daar niet naar uit. En er is een prachtig programma.

An Evening with Carlos Acosta 

Carlos Acosta wilde graag aanwezig zijn bij het Holland Dance Festival. Op zondag 6 februari gaat Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance Festival, in gesprek met hem op het podium in Theater aan het Spui. Dit geeft ongetwijfeld een mooie inkijk in de ontwikkeling en het leven van Acosta. Het diepte interview wordt voorzien van beeldmateriaal, waar Acosta in verschillende optredens te zien is.

Dit interview is ook als livestream beschikbaar.

De Cubaan Carlos Acosta is een van de grootste internationale balletsterren van de afgelopen decennia. Hij was jarenlang ‘principal guest artist’ bij het Britse Royal Ballet en trad daarnaast op met talloze prestigieuze balletgezelschappen, zoals bijvoorbeeld het Ballet de l’Opéra National de Paris, American Ballet Theatre en het Bolsjoi Ballet in Moskou. In 2016 nam hij afscheid van The Royal Ballet, maar nog altijd treedt hij regelmatig op, de laatste jaren wel enkel nog in het eigentijdse repertoire. Daarnaast startte hij in zijn geboorteland Cuba een eigen gezelschap, Acosta Danza en is hij sinds begin 2020 artistiek directeur van het Birmingham Royal Ballet.

RESERVEER HIER

Speciaal voor de kinderen! (4+)

Verras uw (klein)kinderen morgen met een theaterbezoek.
In de voorstelling Kleur beweegt jou op zondag 6 februari om 11.00 en 14.00 uur nemen de dansers van Lonneke van Leth Danst de kleuters mee in een wereld van kleur en dans. In deze interactieve voorstelling zijn de kinderen er zelf onderdeel van. Na afloop is er ook nog een workshop om verder te dansen.

In het land van Pips en Blanco is alles wit. Wit is wat zij kennen, wit is veilig, wit is schoon, wit is thuis. Zou er ook iets anders bestaan dan wit? Pips en Blanco gaan op ontdekkingsreis. De vijf basisemoties boosheid, verdriet, plezier, afgunst en angst worden gekoppeld aan kleuren en bewegingen.
RESERVEER HIER
Bekijk hier het hele programma van het Holland Dance Festival
Holland Dance Festival
‘De enige internationale dansbiënnale van Nederland’

Van 3 t/m 19 februari toont Holland Dance Festival voor de achttiende keer internationale topgezelschappen en danskunstenaars, nieuwe ontdekkingen, oude bekenden en ook vele Nederlandse primeurs. Dansstad Den Haag is het kloppende hart van het festival, met daarnaast voorstellingen in Delft, Tilburg, Rotterdam en Amsterdam. 

Grootschalige dansproducties, intieme voorstellingen, jonge toptalenten, dansers op de top van hun kunnen, oudere dansers en dansers met en zonder beperking. Ze zijn allemaal vertegenwoordigd in negentien verschillende producties en zestig voorstellingen, die het beste tonen wat de hedendaagse dans wereldwijd heeft te bieden.

Het werk van choreografen met zeer uiteenlopende carrières, artistieke visies, culturele achtergronden en verschillende staten van dienst geeft het Holland Dance Festival een unieke uitstraling en daarmee een unieke plek in het danslandschap van Nederland en de wereld.

Twitter
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2022 Holland Dance,
All rights reserved.


U kunt u Afmelden voor deze nieuwsbrief 
of uw gegevens aanpassen.