Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 3 nummers voor 14,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting..

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 6,50 - gratis thuisgestuurd

Download Digitale Editie in App Store

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

  • Zondag a.s.: Mike Stern Masterclass bij Max Guitar
  • DR Pure Blues snaren voorgesteld
  • Doe mee aan de PimpMyPracticeRoom wedstrijd
  • Dimebag Darrell bundel van AmpliTube
  • Elixir Optiweb snaren cadeau bij abonnement Gitarist
  • Blues in de stijl van John Mayer
  • Lovebites opent eerste Europese tour in Haarlem
  • Hoe zit ‘t nu met CITES?
  • Headrush introduceert Gigboard
  • James Neligan's Bessie serie
  • Programma No Man’s Land muzikantendag
  • Martin introduceert Authentic Acoustic snaren
  • Gitarist nu ook digitaal verkrijgbaar via Magzine.nu
  • Nieuwe editie Gitarist nu in de winkel en bij de abonnees!
  • Meer dan 300 reviews online op Gitarist.nl

Exclusieve Mike Stern masterclass bij Max Guitar
Amerikaanse gitarist komende zondagmiddag 11-11 in Scheveningen
Wat een carrire! Van Blood, Sweat & Tears en Miles Davis naar een serie van nu al 23 solo-albums. De nieuwste plaat Trip maakte hij nadat hij revalideerde van het breken van beide armen. Maar spelen moést en zou hij! En hoe! 
Als je van deze gigant in exclusief gezelschap een masterclass wil meemaken grijp dan nu je kans. Hij is namelijk komende zondagmiddag 11 november bij Max Guitar in Scheveningen voor een Special Masterclass, voorafgaand aan het concert die avond in het Paard in Den Haag! Scoor nu je ticket! Klik hier voor meer info.

Dimebag Darrell bundel van AmpliTube
Sounds van het 'Cowboys From Hell'-album
IK Multimedia heeft de AmpliTube Dimebag Darrell CFH Collection bundel uitgebracht met sounds van Pantera's Dimebag Darrell. Ook breidt het bedrijf de verzameling virtuele Ampeg basversterkers en -kasten uit. Lees verder.

Elixir Optiweb snaren cadeau bij abonnement Gitarist
Neem een jaarabonnement Gitarist en krijg een mooi welkomstcadeau
Gitarist elke maand gewoon lekker in de brievenbus? Vele duizenden abonnees zien 'm steeds weer in de bus vallen. Wil je dat ook? Neem dan nu een abonnement. Als je nu een jaarabonnement neemt, sturen we je als welkomstcadeau een set Elixir Optiweb snaren plus 5 euro extra korting. Klik hier.

Blues in de stijl van John Mayer
Audio en video bij de workshop in Gitarist 332
Misschien heb je niet de looks en de stem van John Mayer, maar dankzij onze workshop in Gitarist 332, november 2018 heb je straks wel de beste bluesmoves van John in de vingers. Kijk en luister op Gitarist.nl naar de speelvoorbeelden die in het blad in noten en tabs genoteerd staan. Klik hier.

Lovebites opent eerste Europese tour in Haarlem
Japanse metalband van louter vrouwen met spectaculair gitaarwerk
Na wat losse festivalshows in Duitsland en Engeland n het winnen van de Golden Gods Award van het Britse Metal Hammer in de categorie beste nieuwe band is het tijd voor de eerste Europese tour van het Japanse Lovebites. Deze tour wordt op dinsdag 13 november afgetrapt in het Haarlemse Patronaat. Aan de vooravond van de tour spraken we met gitariste Midori Tatematsu. Lees verder.

Martin introduceert Authentic Acoustic snaren
Makeover van de SP, Marquis en Lifespan-lijn
Martin lanceerde 1 oktober 2018 een nieuwe serie snaren onder de naam Authentic Acoustic; snaren die "er beter uitzien, beter aanvoelen en beter klinken", aldus de fabrikant. Onder de Authentic Acoustic naam vallen drie bekende lijnen die zijn vernieuwd, te weten de SP, Marquis en Lifespan serie. Bij al deze series zijn de snaren gemaakt van een draad met grotere treksterkte en ze zijn verkrijgbaar in brons en fosfor-brons uitvoering. Lees verder en hoor de makers vertellen over hun nieuwe serie

Doe mee aan de PimpMyPracticeRoom wedstrijd
Post uiterlijk 11-11 een Instagram video en win mooie prijzen
Webstore Thomann schrijft een leuke wedstrijd uit. Post uiterlijk zondag 11 november 2018 een Instagram-video waarin je aangeeft waarom je een van de prijzen uit deze contest wil winnen: een Marshall-koelkast, akoestische panelen van EQ Acoustics of PA-speakers van the box. Klik hier voor meer info.

Programma muzikantenmiddag No Man’s Land
29 november TivoliVredenburg, Utrecht
Op donderdagmiddag 29 november kun je tijdens No Man’s Land genoeg tips, tricks en inspiratie opdoen om je muziek het komende jaar een flinke boost te geven. Onze collega’s van Musicmaker zijn partner van dit bijzondere event en hosten het Musicmaker Demopanel en een Songwriting Workout met Tangarine! Met verder Amber Arcades, Aafke Romeijn, Di-rect, Binkbeats, Simon Akkermans, LaLaLa Management, Martijn Crama, Silvia Biemans, Ableton, PopNL en het Fonds voor de Podiumkunsten. Lees verder

Win een Boss Katana-Air amp!
Nog twee Boss-clinics in december
Onder de titel Tune, Tone, Set organiseert Boss dit najaar gitaarclinics bij dealers (volgende data: 1-12: Muziekhandel Oudenaarde in Oudenaarde, 8-12: Muziekhandel Van de Moer in Aalst. Aan de clinics is een mooie wedstrijd gekoppeld. Boss geeft felbegeerde Katana-Air amp weg! Meedoen? Beantwoord de vragen in het formulier op de site van Boss. Klik hier! En maak kans op deze geweldige Katana-Air.
Meer lezen over de clinics, ga naar Gitarist.nl, klik hier.

Hoe zit ‘t nu met CITES?
Er heerste een paniekerige stemming toen begin vorig jaar de strenge CITES-regels voor palissander van kracht werden. Voor fabrikanten van instrumenten betekende dit veel extra kosten en regelwerk en muzikanten vreesden niet meer met hun oude gitaar langs de douane te komen. Nu lijkt het erop dat de regels afgeschaft gaan worden voor instrumenten. Hoe zit het ook alweer met CITES?

DR Pure Blues snaren voorgesteld
Vintage en handgewonden
Sinds 1989 maakt DR Strings snaren op de oude manier: met de hand. Omdat ze deze beter klinken en aanvoelen, aldus DR Strings. Het assortiment is groot met snaren voor akoestische en elektrische gitaar, basgitaar en folk instrumenten, maar we stellen op Gitarist.nl de Pure Blues snaren voor. Lees verder en bekijk video’s waarin Derek Trucks en Victor Wooten de snaren onder de loep nemen.

MEER DAN 300 REVIEWS ONLINE OP GITARIST.NL  
We hebben weer een mooie serie eerder in Gitarist verschenen tests online geplaatst. Je kan ze als pdf downloaden klik ze hieronder aan.

Bose S1 Pro - test uit Gitarist 328
Eastwood TB-64 Bass - test uit Gitarist 328
Fender California Series Newporter Player - test uit Gitarist 328
Fender Eric Johnson Thinline Stratocaster - test uit Gitarist 328
Line 6 HX Effects - test uit Gitarist 328
Marshall Origin 20 - test uit Gitarist 328
Maybach Teleman T54 & Jazpole 63 - test uit Gitarist 328
Ovation C2079AXP-STB - test uit Gitarist 328
Walrus Audio Fathom - test uit Gitarist 328
Schlagwerk SamJam - test uit Gitarist 328
Mooer Hornet Black - test uit Gitarist 327
J. Rockett Audio Designs Melody - test uit Gitarist 327
Zoom H1n - test uit Gitarist 327
Takamine EN20 & DN15C - test uit Gitarist 327
Hagstrom Ultra Swede, Jackson X-Series Marty Friedman MF-1 Signature, LTD EC-401 & PRS SE Tremonti
PRS Silver Sky - test uit Gitarist 327
MXR Carbon Copy Deluxe, MXR Sugar Drive, MXR Classic 108 Fuzz Mini & Way Huge Smalls Russian Pickle
LR Baggs Synapse - test uit Gitarist 327
Kool Amplification Black - test uit Gitarist 327

James Neligan's Bessie serie
Gemaakt voor op het podium
James Neligan biedt met de gitaren uit de Bessie serie betaalbare instrumenten die zijn gemaakt en uitgerust voor podiumgebruik. De Bessie serie van James Neligan bestaat uit akoestische gitaren die alle eigenschappen hebben die je op het podium wenst. Deze auditorium modellen zijn kleiner dan een dreadnought en hebben bovendien een minder diepe klankkast, wat ze comfortabel maakt om staand te bespelen. Lees verder.

Headrush introduceert Gigboard
Compacte gitaarrig
We kenden Headrush al van zijn omvangrijke Pedalboard, met de nieuwe Gigboard heb je een totale gitaarrig (effecten-, versterker- en speakermodellen) in een compacte en stevige behuizing. Lees verder.

 

Bestel de nieuwe editie online bij ons via de site - kies voor ‘nieuwste editie van Gitarist’
( 6,50, geen verzendkosten!). Klik hier.  
   Of neem een proefabonnement: 3 nummers in de bus voor maar 14,50. Klik hier.
   Of pak voordeel met introductiekorting of welkomstcadeau n Elixir snarenset n extra korting bij een jaarabonnement! Klik hier.
   Gitarist ligt ook in tijdschriftwinkel in Nederland en Belgi! 
- En je kan deze editie tevens downloaden voor 3,49 in de App Store.

Highlights in deze editie: 

In een duo-interview vertellen Herman Brood-veteranen Dany Lademacher  en David Hollestelle over spelen in de herrezen Wild Romance.
In de testsectie nieuwe LTD signatures van Bill Kelliher en Neil Westfall, een stijlvolle T-type gitaar van Godin, een no-nonsense Vox AC30, een mooie Gold Tone resonatorgitaar en een sustaineffect in de vorm van een pianopedaal van Gamechanger Audio.

Leif de Leeuw en Sem Jansen geven tekst en uitleg over de Allman Brothers-tour van de Leif de Leeuw Band en Ed Struijlaart doet hetzelfde over zijn show Gitaarmannen, de ode aan zijn gitaarhelden.

Met Lionel Loueke praten we over zijn combinatie van jazz en Afrikaanse muziek.

Verder kijken we in de eerste aflevering van een nieuwe serie over het zelf customizen van je gitaar naar de hardware.

Klik hier voor een overzicht van de volledige inhoud van deze editie.

In de Digitale Editie voor App Store (voor iPad en iPhone) vind je bij de artikelen en tests weer veel video-footage en bij de workshops de audiovoorbeelden  bij het notenwerk. Voor maar 3,49! Klik hier voor informatie.

Gitarist nu ook digitaal verkrijgbaar in de Magzine.nu shop
Voor Android, Windows en iOS
Je kan Gitarist nu ook downloaden (daar overigens zonder de extra’s als video en audio) via de tijdschrift-app Magzine.nu. Ga naar de Magzine.nu app in Google Play, App Store of de Windows Store (in Windows 10), download de app en lees Gitarist digitaal! Klik hier voor de nieuwste editie.

Gitarist.nl biedt extra’s bij elke editie
Onze site Gitarist.nl bied je de sectie Gitarist Extra, met alle extra’s bij de artikelen in het blad, een ruim testarchief, een sectie met door ons geselecteerde te gekke gitaar- en basvideo’s, blogs, en veel nieuws.
Klik hier voor alle Gitarist Extra items bij de nieuwste editie Gitarist.
Klik hier voor ons uitgebreide testarchief: downloadable pdf’s van de tests uit Gitarist.
Klik hier voor alle informatie over de events waar Gitarist bij betrokken is.
Klik hier voor de nieuwste video’s, geselecteerd door de redactie van Gitarist.


Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Postbus 11497 - 1001 GL Amsterdam

Bezoekadres:
Rozenstraat 206 - 1016 PA Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl