Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 10 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Tom Koning: ‘Beste Marianne en andere standaardiseerders’
Je column van 6 maart jl. heeft mij in verwarring gebracht. De reacties op deze column zijn ook verontrustend. Op een aantal punten ben ik het 100% met je eens, maar op even zoveel punten 100% oneens.
Lees meer
 
 
AA verricht na overdracht praktijk werk voor oude klanten. Dat kan toch niet?
Een AA die in 2014 een groot deel van zijn praktijk verkocht aan een administratiekantoor zou overgedragen cliënten hebben benaderd om voor hen werkzaamheden te (laten) verrichten.  Om het nog erger te maken, vertrok een werknemer een aantal maanden na de overname om te gaan werken voor de BV waar de AA grootaandeelhouder van was. Dat […]
Lees meer
 
Hoe kunnen professionals het klantcontact verbeteren? Advertorial

Met de Expectations Monitor brengt u zelf de verwachtingen van klanten in kaart, waardoor u tijdig op veranderingen kunt inspelen. Het is een hulpmiddel voor de professional om met de klant hierover het gesprek aan te gaan. Het ondersteunt de klantrelatie, uw organisatie wordt klantgericht en enthousiast.

Ik wil informatie over een proefperiode! =>

 
NBA beantwoordt vragen over digitaal deponeren SBR
Hoe moet er worden omgegaan met gebroken, verlengde en verkorte boekjaren bij het digitaal deponeren op basis van SBR? Dergelijke vragen heeft de NBA-helpdesk ontvangen over het toepassen van SBR.
Lees meer
 
 
Zonder fiscaal voordeel kiezen leaserijders minder vaak voor dieselwagen
Leaserijders kozen in 2016 veel minder vaak voor een dieselauto. Dat blijkt uit cijfers van LeasePlan Nederland. Leaseplan zag in 2016 het aantal dieselwagens dat op de weg reed dalen van 52% naar 39%.
Lees meer
 
Whitepaper Intakegesprek met een nieuwe klant Advertorial

Lees hoe je een goede eerste indruk geeft, vaststelt of je klant betrouwbaar is en wat je afspreekt over samenwerken in de boekhouding.

Download gratis >

 
Politiek wil af van fiscale aftrek Coco-obligatie
Zeven politieke partijen, waaronder D66, PvdA en GroenLinks komen terug op de wet die banken en verzekeraars de gelegenheid geeft om de rente die zij betalen op speciale achtergestelde obligaties (Coco’s) van de belasting af te trekken. Het FD heeft die conclusie getrokken uit een doorrekening van de partijprogramma’s van de politieke partijen door het […]
Lees meer
 
 
Giften politieke partijen openbaar
Hoeveel hebben de politieke partijen ontvangen aan giften? Donderdag 8 maart werd dit bekendgemaakt door het Ministerie van BZK.
Lees meer
 
Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU Advertorial

Dé masterclass voor btw specialisten. Vergroot in één dag uw praktijkkennis op het gebied van BTW-jurisprudentie. Tijdens deze praktische masterclass krijgt u een actueel overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie van de EU. Wat zijn de gevolgen voor uw BTW adviespraktijk?

 
Beleid maatstaf heffing overdrachtsbelasting geactualiseerd
Het beleid over de maatstaf van heffing voor de overdrachtsbelasting is geactualiseerd. Vijf oude besluiten hieromtrent zijn samengevoegd tot een nieuw besluit. Dit publiceerde de staatssecretaris van Financiën.
Lees meer
 
 
‘Aanpak plofkraken verdient hoogste prioriteit’
De aanpak van plofkraken verdient de hoogste prioriteit. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Een nieuw kabinet moet volgens de vereniging blijven investeren in de aanpak van plofkraken en de opsporing en vervolging van criminelen.
Lees meer
 
 
Gemeenten gaan meer OZB heffen
Gemeenten willen dit jaar bijna € 3,9 miljard aan onroerendezaakbelasting heffen. Dit is 2,5% meer dan in 2016. Dat meldt het CBS op basis van nieuw gepubliceerde cijfers.
Lees meer
 
 
Paul Dinkgreve spreekt bij OECD
SRA-voorzitter Paul Dinkgreve sprak woensdag 8 maart op uitnodiging van de Belastingdienst op de conferentie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD).
Lees meer
 
 
Retailers worstelen met aanpak Omnichannel
Hoewel webshops de markt lijken over te nemen, zijn fysieke winkels nog steeds concurrerend. Retailers worstelen echter met hun omnichannel aanpak, de manier om de online en de fysieke winkel goed te combineren. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte Digital naar de verwachting van consumenten bij omnichannel retailers.
Lees meer
 
‘Als we niet investeren in kennisvergroting, vervalt ons bestaansrecht’ Contentpartner
Innovatie in de accountancy. Hoe ziet dat eruit, wat zijn de voorwaarden en hoe zorg je voor een gezond business model? 60 accountants uit 6 landen buigen zich hierover in Barcelona tijdens de Exact International Accountancy Summit. Een verslag van dag 1.
 
MKB-kredietcoach – voorlichting Opleiding
Full•Finance Opleidingen organiseert een voorlichtingsbijeenkomst over de opleiding MKB-kredietcoach.
 
Procesteammanager accountancy Vacature
Klaar voor een uitdagende functie waarbij je verantwoordelijk bent voor efficiënte werkprocessen binnen kantoor en als coachend leidinggevende tevens verantwoordelijk bent voor het creëren van randvoorwaarden en het stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers? Procesteammanager accountancy Klaar voor een uitdagende functie waarbij je verantwoordelijk bent voor efficiënte werkprocessen binnen kantoor en als coachend leidinggevende tevens […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn