Kennisbanken E-installatie
Online versie
Zonlicht verlicht tunnel over glasvezel
De RijnlandRoute krijgt een wereldprimeur. Direct zonlicht zal met behulp van glasvezel de inritten van de tunnel verlichten. Deze innovatie kan leiden tot een enorme energiebesparing.
Lees verder >
Wat ‘moet’ een installateur met een pv-systeem gecombineerd met eos?
Steeds meer VvE's en woningcorporaties laten op hun panden een pv-systeem in combinatie met een energieopslagsysteem (eos) installeren. 
Lees verder >
Elektrische boiler belangrijkste elektrificatie optie industrie  
Ook industriële processen moeten overschakelen van fossiele brandstoffen naar schone energie, in veel gevallen elektriciteit. De elektrische boiler is een belangrijke optie.
Lees verder >
Trends 2021: verduurzaming, woningtekort, het belang van elektrotechniek
Hoe gaat 2021 er voor de installatiebranche uitzien? We vroegen het aan Karin van Antwerpen, directeur Van Antwerpen Elektrotechniek. Welke trends ziet zij?
Lees verder >
Meterruimten: de ins en outs
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de meterruimte? En welke normen spelen bij de meter- en groepenkast vooral een rol?
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Zo komt de installateur online aan nieuwe opdrachten
Het merendeel van de installateurs heeft volgens onderzoek van platform Trustoo onder de lezers van onder andere Installatie Journaal ruimte voor extra werk. Dit gat kan opgevuld worden door online nieuwe klanten aan te trekken. 
Lees verder >
Lumiko voorziet eeuwenoude Contramolen in Kinderdijk van ledverlichting
UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk in Zuid-Holland staat bekend om zijn windmolens. Klemko mocht de enige molen ter wereld die het water twee kanten op kan verplaatsen, voorzien van verlichting.
Lees verder >
Blog
Kies voor veiligheid: temperatuurspecificatie onmisbaar bij (grotere) pv-installaties
De opkomst en groei van pv-installaties gaat gepaard met een leercurve waarbij het kennisniveau regelmatig tekortschiet en zich onveilige situaties kunnen voordoen.
Lees verder >
Whitepaper
Elektrische voertuigen opladen
De snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen (EV’s) vereist een overeenkomstige infrastructuur voor het opladen van de accu’s.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright