Nieuwsbrief van 7-9-17 6:44:00
Online bekijken

Dakramen en zonnepanelen duurzaam en esthetisch gecombineerd

Esthetische integratie-oplossingen VELUX dakramen en zonnepanelen

Wanneer een zonne-energiesysteem wordt toegepast is het belangrijk dat deze niet alleen functioneel is, maar ook integreert met de rest van het dak. Om de ruimte onder het dak te kunnen blijven gebruiken en daar een aangenaam binnenklimaat te creëren, is een combinatie met dakramen essentieel. Bekijk de verschillende mogelijkheden.

Met gemak naar EPC 0,4? Maak het mogelijk met Unidek SolarPower

Unidek SolarPower heeft het meeste weg van een indaksysteem, maar gaat verder dan dat. Sinds 1 januari 2015 gelden er strengere eisen op het gebied van energiezuinig bouwen. Een belangrijke wijziging in het Bouwbesluit is de aanscherping van de EPC naar 0,4 voor woningen en woongebouwen. 

LG speelt in op toenemende vraag zonnepanelen en geeft impuls aan productie

LG Electronics timmert de afgelopen jaren fors aan de weg op het gebied van de fotovoltaïsche industrie. De markt voor zonnepanelen groeit hard en ook de modules van LG worden veelvuldig afgenomen. Om de vraag te kunnen bijbenen, is LG een productielijn begonnen in Gumi, Zuid-Korea. 

Zonnewarmte met subsidie, een lage energie index en een EPC onder 0,4

ALEC is een hybride systeem met energie-opslagvat dat niet alleen zonne-energie buffert maar ook gebruikt maakt van de restwarmte van het afgiftesysteem. Nederland bouwt, verbouwt en renoveert. Het woningbestand van Nederland verandert snel. 

Transparante zonwering die energie opwekt

Gevelsysteem Lumiduct geintegreerd in kantoor Mondial Movers. Het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam krijgt een gevel waarin waarin energieopwekkend gevelsysteem Lumiduct is geïntegreerd. Lumiduct is een product van start-up Wellsun. Het gaat om een transparante zonwering die energie opwekt.

Lamellensysteem zorgt voor zon-, licht- en regenwering bij multifunctionele parkeergarage 

Understatement verbergt meer potentie. En dat is ook aan de orde in het nieuwe gebouw, waarmee RAI in Amsterdam haar Beursgebied uitgebreid heeft: daarachter bevindt zich meer dan alleen een parkeergarage.
Met een individueel lamellensysteem zet Colt International de multifunctionele gedachte van de nieuwbouw aan de buitengevel voort. 

Transparante zonnepanelen met hoge opbrengst: ideaal voor veranda, serre of overkapping

Bereken direct uw veranda compleet met transparante zonnepanelen. De Transparante Zonnepanelen van Sirius Solar zijn gemaakt van gelaagd glas met slechts een dikte van 7mm. Deze panelen zijn grotendeels lichtdoorlatend en worden daardoor exclusief gebruikt voor serres, veranda’s en gevels. De transparante zonnepanelen zijn eenvoudig te plaatsen, zijn enorm stabiel door het jaar genomen en hebben een hoog rendement. 

White paper "Zonnecollectoren" gratis te downloaden

Nieuw basiskennisartikel over zonnecollectoren en zonneboilers nu gratis op NBD-Online. Een zonneboiler is een voorverwarmingsinstallatie voor warm tapwater, waarbij van de zon afkomstige warmte met behulp van een zonnecollector wordt opgevangen en afgevoerd naar een voorraadvat, waarin het verwarmde water tijdelijk wordt opgeslagen.
 

Bijzondere zonnepanelen: een bloemlezing van megagroot tot piepklein

Van pandabeer tot zonnebloem(pje) – er is meer tussen hemel en aarde dan het standaard zonnepaneel.
Gewone, in de woning- en utiliteitsbouw toe te passen, zonnepanelen bespreken we op deze website al genoeg.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.