Gawalo
Online versie
Zonneboiler vecht om plaats onder de zon

In de concurrentie om voldoende dakvlak lijken pv-panelen als glansrijke winnaar uit de bus te komen. Puur energetisch bekeken is dat echter niet terecht. In het aardgasvrije tijdperk gloort er misschien een nieuwe toekomst voor de oude vertrouwde zonneboiler.

Lees verder >
Banner
NOM-keur vraagt meer verantwoordelijkheid van installateur

Bij woningen die moeten voldoen aan het NOM-keur zijn installatiebedrijven verantwoordelijk voor de prestaties van de installaties, ook na oplevering.

Lees verder >
Energieprestatievergoeding: niet goed? geld terug!

De Energieprestatievergoeding (EPV) biedt kansen voor marktpartijen die de prestaties van energiemaatregelen durven te garanderen. Hoe zit deze regeling in elkaar? 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Nieuw: HRU ECO 300 DUO Zone
Per 1 januari is de HRU ECO 300 DUO Zone beschikbaar. De HRU ECO 300 DUO Zone zorgt ervoor dat er afzonderlijk in 2-zones (woon- en slaapzone) vraaggestuurd geventileerd kan worden o.b.v. CO2 metingen. In de woon- en de hoofdslaapkamer wordt een RFT CO2 sensor geplaatst. 
Verduurzamen in samenwerkingsverband ‘beter dan in bouwteam’

Het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad en utiliteitsgebouwen kan het beste integraal worden aangepakt. Dat is de overtuiging van Jacob Brobbel van het samenwerkingsverband EnergiebesparingNu.nl.

Lees verder >
Rijk laat BENG-teugels flink stuk vieren

De presentatie van het nieuwe concept voor BENG leverde gemengde reacties op. Wat is er precies aan de hand? Hoe ziet het nieuwe BENG-concept eruit en welke stappen volgen nog tot BENG wettelijk van kracht wordt?

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Meten aan warmtepompen

Om een technische installatie optimaal af te stellen, of periodiek te controleren op een juiste werking, dient er vrijwel altijd te worden gemeten. Hoe zit dat precies bij warmtepompen?

Lees verder >
Grenswaarden voor koolmonoxide zijn aangepast

De wettelijk vastgestelde grenswaarden van diverse schadelijke stoffen zijn aangepast, waaronder ook CO (koolmonoxide). Wat moet je weten?

Lees verder >
(advertorial)
alt
Partners in Nieuwbouw Concepten
BAM Wonen startte 25 jaar geleden met Nieuwbouw Concepten: een bouw- en ontwikkelingsproces waarbij het door grote efficiency mogelijk is om samen met vaste co-makers binnen 90 dagen een kwalitatief goede referentiewoning te bouwen. Vanaf het begin is BUVA als co-maker betrokken.
Blog
Leerlijn warmtepompen legt basis voor kennis duurzame technieken

De installatiewereld ziet meer en meer in dat kennis van warmtepompen onmisbaar is. Niet alleen is de warmtepomp in opmars. De basistechniek van de warmtepomp gaat ook zijn toepassing vinden in nieuwe duurzame technieken.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Comfort verzekerd in slimmere, gasloze appartementen
In Amersfoort is een voormalig vezekeringskantoor verbouwd tot 263 appartementen. Gasloos was hier het uitgangspunt. Naast een warmtepomp maken bewoners gebruik van nieuw ontwikkelde slimme monitoring, zodat ze exact kunnen zien wat het verbruik is.
Whitepaper
Warmtenetten aanleggen in de praktijk

Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken als je een warmtenet wilt aanleggen? Is het een kwestie van leidingen in de bodem leggen en er vervolgens warm water doorheen pompen, of is de praktijk ingewikkelder?

Lees verder >
(advertorial)
alt
Rolux CLV Systeem van Ubbink, verkrijgbaar in makkelijke sets per verdieping!

Om het u nog makkelijker te maken introduceert Ubbink Rolux CLV Sets, samengesteld per verdieping:

 Rolux CLV Basis Set: begane grond

 Rolux CLV Etage Ketel Set: voor één verdieping inclusief ketelaansluiting

 Rolux CLV Etage Set: voor één verdieping zonder ketelaansluiting

 Rolux CLV Dak Set: voor uw dak

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!

Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright