Kennisbanken E-installatie
Online versie
Zonnefolie staat volop in de belangstelling
Met zonnefolie zijn andere dingen mogelijk dan met zonnepanelen. Zo kan folie op een gebogen vlak worden gekleefd. Er is veel belangstelling voor het product, merkt Hyet Solar. Vandaar dat het bedrijf zijn zonnefolie-fabriek in Arnhem fors gaat uitbreiden. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Samen door het vuur met Attema
Hoewel een brand niet altijd te voorkomen is, kunt u de risico’s ervan wel zoveel mogelijk beperken met ons brandwerende assortiment. Als installateur verkleint u zo de kans dat een brand van de ene woning naar de andere woning kan door- of overslaan. Meer hierover weten?
Aarding: haal benamingen niet door elkaar
Het is belangrijk bij aardingssystemen de juiste benamingen te hanteren. Sjef Cobben, hoofdredacteur van Kennisbank Installatie Journaal en hoogleraar aan de TU Eindhoven licht dit toe.
Lees verder >
Energie besparen met een slim DC-net
Machines en apparaten in productieomgevingen en fabrieksgebouwen werken op wisselstroom. Maar onderzoekers van het Fraunhofer Instituut geloven voor de lange termijn meer in een energievoorziening op basis van gelijkstroom.
Lees verder >
Onenigheid over nieuw keurmerk voor kwaliteit van installatie zonnepanelen  
Certificeringsorganisatie Kiwa heeft een nieuw kwaliteitskeurmerk voor de installatie van zonne-energiesystemen geïntroduceerd. Techniek Nederland en Holland Solar vinden de regeling onnodig. 
Lees verder >
Spie speelt in op vraag naar middenspanningsinstallaties
De aanleg, het onderhoud en het beheer van middenspanningsinstallaties kunnen sinds kort volledig worden uitbesteed aan Spie.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Domovea: Smart & Easy
Van comfort tot meer veiligheid en van gemak tot energiebesparing: Hager heeft al deze begrippen in een enkel systeem weten te vangen. Domovea verbindt, bestuurt en visualiseert alle smart apparaten en systemen in een gebouw vanuit één compacte module en app.
Meer nieuws
(advertorial)
alt
Bespaar kosten met Label A
Vanaf 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 Energielabel C hebben, en vanaf 2030 waarschijnlijk zelfs label A. Download daarom ABB’s gratis whitepaper, ontdek welke concrete verduurzamingsstappen er nodig zijn, bespaar zo kosten en verhoog de vastgoedwaarde.
Partnernieuws
E-installateur, neem je verantwoordelijkheid voor brandveiligheid
Niet alle e-installateurs zijn bekend met de voorschriften en regels op het gebied van brandwerend installeren. Hierdoor ontstaan nog steeds onveilige situaties. 
Lees verder >
Aanbod leddimmers voor de professionele markt groeit gestaag
De import van leddimmers kan heel wat voeten in de aarde hebben. Het is een zoektocht naar de goed werkende dimmer die achter bestaand afdekmateriaal past én betaalbaar is. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Word jij onze nieuwe auteur?
Als techniekprofessional heb je volop kennis en ervaring. Wil je die inzetten voor goed mbo-lesmateriaal en daarmee ook nog eens geld verdienen? Word dan auteur bij ThiemeMeulenhoff! Zo ontwikkel je het techniekonderwijs én jezelf. Grijp nu je kans!
Blog
Veelvoorkomende vragen over de aanschaf van zonnepanelen
Consumenten hebben vaak vragen over de aanschaf van pv-panelen. Voor installateurs is het belangrijk deze vragen op de juiste manier te beantwoorden.
Lees verder >
Whitepaper
Elektrische voertuigen opladen
De snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen (EV’s) vereist een overeenkomstige infrastructuur voor het opladen van de accu’s.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright