Kennisbanken E-installatie
Online versie
Zonnepanelen als stoorzender voor Digitenne of portofoons

Een pv-installatie is soms een stoorzender. EMC-straling kan storen op deuropeners, babyfoons, digitale radio of tv. Soms wordt zelfs het bereik van nabijgelegen basisstations van het portofoon-netwerk gestoord. 

Lees verder >
NEN 3140 & bescherming tegen vlambogen

In de vernieuwde NEN 3140 is meer en explicieter aandacht voor het gevaar van vlambogen.

Lees verder >
Hoe werkt een led?

De ontwikkeling van ledverlichting is enorm snel te gaan. Maar wat is eigenlijk de werking van leds?

Lees verder >
(advertorial)
van t Hul
Zoeken wij jou?
We zijn dit jaar op zoek naar 10 installatiebedrijven die hun omzet en winst willen verhogen en minder overuren willen maken doordat ze slimmer werken en de juiste dingen doen. Je moet een omzet hebben tussen de
 750.000 - € 8.000.000 en je moet ambitieus zijn. Iets voor jou?
“Je kunt de warmtepomp niet links laten liggen”

Installateurs moeten zich verdiepen in nieuwe technieken zoals de warmtepomp, om te kunnen overleven. Dat stelt Nico van Leeuwen, business developer bij ROVC.

Lees verder >
Bredenoord wint award

Bredenoord ontving een award tijdens de European Rental Awards 2019 in Madrid.  Het  bedrijf kreeg de award voor Large Rental Company of the Year.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Duurzaam lichtontwerp met comfort voor zowel mens als natuur

Een uniek project: een woonwijk met huizen die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen (Natura 2000) midden in een gebied vol fauna en flora als onderdeel van het duurzame woonprogramma van Gemeente Nieuwkoop.

Lees verder >
(advertorial)
ABB
VanLien Lutia:
veelzijdige vluchtrouteverlichting om veiligheid buiten te brengen. Eenvoudig te installeren, sterk en aantrekkelijk. Met zijn onopvallende design en kleuren sluiten de Lutia-armaturen naadloos aan op de buitenkant van een gebouw. Behalve in nood ook toepasbaar als standaard verlichting,
Blog
Energietransitie vraagt om digitale monteurs

Nederland moet in 2050 CO2-vrij zijn. De impact van de daarvoor benodigde energietransitie gaan we al veel eerder ondervinden.

Lees verder >
(advertorial)
Het Koudemiddelen congres
HFK afbouw, alternatieven en het klimaatakkoord
Door de afbouw van HFK's blijven koudemiddelen de gemoederen bezig houden. Tijdens het Koudemiddelencongres praten experts u bij over de gevolgen voor de markt en worden er alternatieven uitgelicht. Wat de impact van koudemiddelen op het Klimaatakkoord is, hoort u van de uitsmijter van het congres: Diederik Samsom. Komt u ook?
Whitepaper
NEN 1010

NEN 1010: de belangrijkste norm voor elektrische installaties in gebouwen.

Lees verder >
Omvormers

In essentie zijn omvormers (inverters in het Engels) terug te brengen tot drie types. Wat is er nu op de markt?

Lees verder >
 
alt
Digimagazine Cameratoezicht
Security Management heeft een nieuw digimagazine uitgebracht met als thema Cameratoezicht. Dit tweede digimagazine bevat achtergrondartikelen en interviews over onder andere het waarom van cameratoezicht en de laatste trends in cameratoezicht. 
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright