Kennisbanken E-installatie
Online versie
‘Zonneparken brengen voedselproductie op geen enkele wijze in gevaar’

Grondgebonden zonneparken leggen slechts minimaal beslag op landbouwgronden, zegt Holland Solar. Volgens de branchevereniging brengen ze op geen enkele wijze de voedselproductie in gevaar. 

 

Lees verder >
Miljoenen voor ‘made in Holland’ zonnepanelen

Exasun kan zijn productie vervijfvoudigen. Dit dankzij een miljoeneninvestering van ING Sustainable Investments en het energie-innovatiefonds van Zuid-Holland Energiiq, aangevuld door een financiering van ABN Amro.

Lees verder >
‘Meterruimten en bouwkundige voorzieningen in woningen’ open voor commentaar

Het ontwerp van het wijzigingsblad van NEN 2768:2016 is gepubliceerd en staat open voor commentaar. Deze norm gaat in op de meterruimten en bouwkundige voorzieningen in woningen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
De voordelen van Jij&Schneider
Up to date blijven via online training? Meld je aan voor het Jij & Schneider partnerprogramma van Schneider Electric en krijg gratis toegang tot online trainingen speciaal voor installateurs. Meld je aan ontvang nu een gratis gepersonaliseerd t-shirt. 
Oosterberg na 125 jaar Koninklijk

Groothandel Oosterberg mag zich voortaan ‘Koninklijke Oosterberg’ noemen. Het familiebedrijf kreeg het predicaat Koninklijk afgelopen zaterdag toegekend. 

Lees verder >
Unica voert onderhoud uit voor 355 Rijkswaterstaat-locaties

Unica gaat het integrale onderhoud uitvoeren van 355 gebouwen en terreinen van Rijkswaterstaat in Midden- en Zuid Nederland. 

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Grote kabelbundels bij Biotech Campus Delft  

Wanneer je te maken hebt met grote kabelbundels, is de kabelbundelbeugel (SH) een goeie oplossing. Bevestigingsspecialisten Ron van den Heuvel en Karel van Vliet gingen langs bij het project Biotech Campus Delft (DSM) waar ze gebruik maken van de SH.

Lees verder >
Hoe installeer ik veilig op hoogte?

Het werken op hoogte, zoals vaak bij het installeren van zonnepanelen aan de orde is, brengt risico’s met zich mee. Libra Energy informeert u graag wanneer er welke maatregelen genomen moeten worden ter bescherming van de installateur.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Noodverlichting met DALI
VanLien introduceert een reeks noodverlichtingsarmaturen die compatibel zijn met DALI. De automatische controlefunctionaliteit volgt het systeem constant op en slaat rapporten op van elke storing. Eenvoudig te installeren bovendien. Optimale controle dus voor maximale veiligheid.
Blog
Light + Building mag je als installateur niet meer missen!

De beurs Light + Building wordt iedere 2 jaar beter bezocht. Dit jaar waren er ruim 220000 bezoekers op de grootste licht- en gebouwautomatiseringbeurs ter wereld, die van 18 tot 23 maart in Frankfurt gehouden werd.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Rittal Hybrid Cloud Packages
Rittal kan u helpen om de beschikbaarheid van data te waarborgen. U beschikt snel over uw eigen bedrijfskritische data en de complexe processen in het distributiecentrum blijven 24/7 doorgaan. Meer informatie over de Hybrid Cloud Packages van Rittal leest u in deze brochure. 
Whitepaper
Wat is er aan de hand met de meterkast?

De meterkast krijgt een nieuwe rol. Minder afhankelijk van netbeheerders. En de gasmeter verdwijnt. Er wordt volop geëxperimenteerd, zelfs met ondergrondse putten, met de opsplitsing van groepenverdelers en met prefab meterkasten.

Lees verder >
Uitfasering van de halogeenlamp, wat moet je weten?

De uitfasering van de halogeenlamp wordt dit jaar van kracht. In deze gratis whitepaper een overzicht van de voor- en nadelen van de uitfasering. En waar moet je als installateur rekening mee houden?

Lees verder >
Banner
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright