Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 17 juni 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zorgen AFM over dalende trend kwaliteitswaarborgen bij niet-OOB-accountants
In een nieuwe trendanalyse over de kwaliteitswaarborgen bij niet-OOB-accountantsorganisaties constateert de AFM dat er bij die categorie vanaf 2015 sprake is van een afname van de inzet van opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordeling (OKB), het intern kwaliteitsonderzoek (IKO) en de oorzakenanalyses. De toezichthouder noemt dat een zorgelijke ontwikkeling.
Lees verder »
FIOD spoort miljoenenfraude met omzetbelasting op
De FIOD heeft op 13 juni doorzoekingen gedaan bij twee bedrijven in Dordrecht en Lijnden. Drie mannen van 51, 46 en 43 jaar uit Zeist, Leiden en Dordrecht en hun bedrijven worden verdacht van het ontduiken van omzetbelasting en het doen van valse aangiften omzetbelasting en invoeraangiften voor een bedrag van 18,6 miljoen euro.
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier =>

Advertorial: Frauderisicofactoren in de praktijk

Frauderisicofactoren is de verplichte training voor alle accountants in 2019.

‘De Training is een verademing. Je verveelt je geen moment en alles wordt duidelijk en boeiend gebracht’ werknemer Haven van Amsterdam

Diverse data en locaties in 2019| 13.00-20.30 uur | Pe uren 6 | Prijs leden/ niet-leden € 450
Bekijk de verschillende varianten en meld u aan

Hoge Raad: forfaitair rendement box 3 niet meer haalbaar voor de jaren 2013 en 2014
De Hoge Raad is het met de Bond voor Belastingbetalers eens dat het onterecht is dat de Belastingdienst er voor de vermogensrendementsheffing jarenlang van uitging dat mensen jaarlijks gemiddeld 4% rendement halen op hun spaargeld en beleggingen, terwijl de rente historisch laag staat. Voor de jaren 2013 en 2014 was die 4% niet meer haalbaar […]
Lees verder »
SRA relativeert probleem werkdruk en werkstress in gesprek met Inspectie SZW
SRA is van mening dat de werkdruk, overurencultuur en werkstress bij SRA-kantoren over het algemeen niet tot hele grote problemen of grote uitval leidt. Dat meldt de organisatie naar aanleiding van de aankondiging in maart van de Inspectie SZW tot het eind van het jaar bij een groot aantal accountantsbedrijven te gaan controleren of er voldoende maatregelen […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe krijgt u meer grip op de interne processen van uw accountantskantoor?

Dagelijks bent u als accountantskantoor in de weer om uw cliënten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Met het aanbrengen van de juiste focus in hun processen, hebben ze grip op hun business en kunnen ze nog succesvoller opereren. Maar hoe zit het met de grip op uw eigen kantoor, op uw interne processen? Hoe krijgt u meer controle, rust en rendement? Lees het in de whitepaper.

Lees verder »
AFM kan geen sancties opleggen in zaak rentederivaten
De AFM is weliswaar formeel aangewezen als toezichthouder op de schadeafwikkeling in de rentederivatenzaak, maar de waakhond kan naar eigen zeggen helemaal geen sancties opleggen aan banken die MKB’ers niet fatsoenlijk compenseren
Lees verder »
Vier aanhoudingen in onderzoek naar intermediair die mestfraude zou faciliteren
De politie heeft donderdag vier mannen aangehouden die werken voor een mestintermediair uit de omgeving van Zwolle. Ze zijn allen in verzekering gesteld. Het bedrijf en de vier personen worden verdacht van het faciliteren van tientallen boeren bij mestfraude.
Lees verder »
Lid raad van commissarissen geen BTW-ondernemer
Het Europese Hof van Justitie (HvJ) heeft geoordeeld dat een lid van de raad van commissarissen van een stichting geen BTW-ondernemer is, ook al is hij op geen enkele wijze hiërarchisch ondergeschikt ten opzichte van het bestuursorgaan of de raad van commissarissen van de stichting.
Lees verder »
Vermetten | accountants en adviseurs breidt dienstverlening uit met vastgoedadvies
Het Brabantse Vermetten | accountants en adviseurs heeft sinds kort met vastgoedadvies een nieuwe dienst aan haar dienstverlening toegevoegd, meldt het accountantskantoor.
Lees verder »
‘Slechte betalingsmoraal kost bakken met geld’
Nederlandse bedrijven moeten flinke afschrijvingen doen omdat betalingen steeds later binnenkomen. Volgens jaarlijks onderzoek van incassobureau Intrum komt het aandeel van de omzet waar een streep door moet inmiddels op 2,6 procent, van 1,5 procent een jaar geleden. Dit komt alles bij elkaar neer op zo’n 14 miljard euro.
Lees verder »
NBA publiceert jaaroverzicht 2018
De NBA heeft haar jaaroverzicht 2018 gepubliceerd. Elk jaar publiceert de beroepsorganisatie naast het Jaarrapport met de jaarrekening, ook een Jaaroverzicht waarin beeldend verslag wordt gedaan over de NBA-activiteiten van het afgelopen jaar.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
CaseWare lanceert WWFT+: app voor snelle risicobeoordeling klant

Op een efficiënte en snelle manier uw klantrisico’s in beeld, conform de wettelijke vereisten. Dat biedt de nieuwe cloud-app WWFT+ van CaseWare.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Rekenkamer: eenoudergezinnen kampen het vaakst met toeslagschulden
‘Autodealer met showroom in 15 jaar verdwenen’
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (3)
Fiscount
2 juli 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
10 juli 2019
Masterclass Privacy en werknemers – 4 juli 2019
The Legal Company
4 juli 2019
VACATURES
(Gevorderd) Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Junior-Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Marketeer Accountancy – Amsterdam
Visma
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN