Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 24 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zorgen bij gemeenten over vinden van accountant nemen toe
Gemeenten maken zich flink meer zorgen over het vinden van een accountant voor de controle van de gemeentelijke jaarrekening dan in 2017 en 2018, blijkt uit een enquête van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De Big Four-kantoren trekken zich bovendien verder terug uit de gemeentelijke markt, komt uit de rondgang naar voren.
Lees verder »
KPMG: accountant besteedt bij minderheid beursbedrijven uitgebreid aandacht aan fraude
Accountants besteden bij een minderheid van de bedrijven die genoteerd zijn aan de AEX en de AMX in de uitgebreide controleverklaring aandacht aan fraude. Uit onderzoek van KPMG onder vijftig Nederlandse AEX- en AMX-fondsen blijkt dat bij 44% van de bedrijven in het recent afgesloten boekjaar de accountant gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3: Vermogensplanning

• Praktijkblad met maximaal 24 PE-punten
• Nascholen wanneer het u uitkomt
• Multidisciplinair: fiscaal, juridisch, financieel, accountancy

Gratis proefnummer aanvragen =>

Lees verder »
Accountant scherp op bonnetjes: frauderende medewerker Gronings theater ontslagen
De gemeente Groningen heeft een bar- en restaurantmedewerker van de schouwburg na 19 dienstjaren ontslagen vanwege fraude. Dat kwam aan het licht nadat de accountant van een klant van de schouwburg een verschil opmerkte tussen het totaalbedrag van de aan tafel getoonde tussenbon en de aan de kassa opgemaakte eindbon.
Lees verder »
Erotische webcamsessies belast in land van organisator
De live erotische webcamsessies van een model in de Filipijnen met toeschouwers in Nederland die door het Nederlandse webcambedrijf Geelen worden aangeboden zijn een vermakelijkheidsactiviteit die voor de BTW belastbaar zijn in Nederland, oordeelt de Hoge Raad. Voor de bepaling daarvan is de plaats waar de organisator van de activiteit de zetel van zijn bedrijfsuitoefening […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en BTW, maakt u de juiste fiscale keuze?

Wanneer is een subsidie belast met btw en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het btw-compensatiefonds? Hoe krijgt u belastingvoordeel voor citymarketing, energie-innovaties, zonnepanelen etc? Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van btw? Joep Swinkels praat u bij op 11 september.

Lees verder »
Hack je brein: innovatief denken voor accountants
Accountant zie je niet terug op de lijst van creatieve en innovatieve beroepen. Je kiest eerder voor dit vak omdat je best goed bent in rekenen. Staat dat creativiteit in de weg? En vraagt jouw beroep wel om creativiteit?
Lees verder »
Ontwikkelingsbank FMO financiert belastingontwijking
De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO financierde jarenlang met Nederlands overheidsgeld het Ierse beursgenoteerde mijnbouwbedrijf Kenmare, dat sinds 2007 een belastingontwijkingsconstructie via het belastingparadijs Mauritius hanteert. De bank weet ervan, maar zegt er niets aan te kunnen doen, schrijft Trouw.
Lees verder »
ACM: ZZP’ers kunnen afspraken maken over minimuminkomen
ZZP’ers kunnen collectief afspraken maken over hun beloning om aan een minimuminkomen te komen. Dat staat in de nieuwe ‘concept-leidraad tariefafspraken ZZP’ers’ van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De leidraad sluit volgens de ACM aan bij de initiatieven van het kabinet om de positie van ZZP’ers aan de onderkant van de arbeidsmarkt te verbeteren.
Lees verder »
Vaak verouderde protocollen gebruikt bij Kaderregeling subsidies
De dienst DUS-I van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft vastgesteld dat een aanzienlijk deel van de accountants regelmatig verouderde versies gebruikt van protocollen die behoren bij de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS.
Lees verder »
Subsidieregeling STAP-budget in consultatie
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een internetconsultatie gestart over het STAP-budget (Stimulans ArbeidsmarktPositie) dat het kabinet wil invoeren ter vervanging van de bestaande fiscale regeling in de inkomstenbelasting voor de aftrek van scholingsuitgaven.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 vragen aan… | Accountancy via de cloud: de basis voor het bedrijfsmodel van Practical Accounting

Accountancy via de cloud kent voor Practical Accounting geen geheimen: het vormt vanaf de start in 2012 de basis voor het bedrijfsmodel. Dat spreekt veel klanten aan, merkt partner Menke Neurink. ‘Juist daardoor kunnen wij veel meer bieden dan alleen de boekhouding en zijn we meer dan slechts een accountantskantoor. Dat vinden wij én onze […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Summercourse NBA Opleidingen
NBA Opleidingen
6 augustus 2019
Cursus BTW transacties van en naar het buitenland
Fiscaal Vanmorgen
12 september 2019
VACATURES
Controleleider- Oosterhout
DRV
Oosterhout
Relatiebeheerder- Emmeloord
de Jong & Laan
Emmeloord
Gevorderd Assistent Accountant Samenstel
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN