Onmogelijk dilemma voor christenen in Eritrea
   
 

Beste lezer,

Elke dag maken we als mens zo’n 30.000 keuzes. 
Sommige beslissingen zijn eenvoudig, andere complex.  

In Eritrea zitten honderden christenen in extreme omstandigheden gevangen. Alleen al in het afgelopen jaar zijn er 218 christenen opgepakt. Christenen in de gevangenis hebben elke dag een uiterst moeilijke keuze.

Als ze een handtekening zetten onder een formulier waarin ze Jezus verloochenen, mogen ze naar huis. Direct. Als ze weigeren, blijven ze gevangen en volgen er vreselijke martelingen.

 
 
 
 

Tijdens een recente reis voor SDOK ontmoette ik Ajana en Lya. Zij zaten jarenlang gevangen. Ze moesten elke dag kiezen. Vrijlating of marteling. En beide vrouwen maakten een andere keuze.

Ajana hield vol en tekende niet: “Het vreemde was: hoe meer ik leed, hoe meer ik Hem ervoer. De wreedheden kon ik niet uit eigen kracht weerstaan. Hij was heel dichtbij.”  

Lya worstelde: “In de gevangenis voelde ik mij compleet verlaten. Het was alsof ik de martelingen alleen moest dragen. Daarom besloot ik uiteindelijk, na acht jaar, te ondertekenen.”

Ik herinner mij deze ontmoeting nog zo goed. Ik schreef er een verhaal over: In de woestijn van de beproeving. Dit is verkrijgbaar als e-book. Je krijgt dit e-book cadeau bij iedere gift aan SDOK voor christenen in Eritrea.

Zowel PDF- als EPUB-formaat.

 
 
 
 

De situatie van Eritrese gevangenen is enorm zwaar. Ze worden geïsoleerd, gemarteld en getraumatiseerd.

'Als één lid lijdt, lijden alle leden mee.' Dát is wat ons drijft. Wij staan naast vervolgde christenen in Eritrea. We trekken met hen op tíjdens maar ook ná gevangenschap, om hen te bemoedigen en te ondersteunen. Wij laten hen niet in de steek.

Ik moedig je van harte aan om betrokken te zijn bij de missie van SDOK en dit werk onder het lijdende Lichaam van Christus te steunen. Doe mee, iedere gift is hard nodig!

Hartelijke groet,

Monica Nieuwenhuijse – Thijssen

Auteur en bestuurslid van SDOK



  AFMELDEN NIEUWSBRIEF