NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Zuid-Holland tegen woningbouw in niet-stedelijke regio

De provincie Zuid-Holland roept gemeenten en woningcorporaties op de woningbouw te versnellen binnen bestaand stads- en dorpsgebied. Er zijn genoeg woningbouwplannen om aan de extra vraag van 140.000 woningen tot aan 2025 te kunnen voldoen.

Lees meer

Amsterdam drie na populairste stad wereldwijd

Amsterdam is onder buitenlandse vastgoedinvesteerders de drie na populairste stad wereldwijd. In 2016 en het eerste halfjaar van 2017 is bijna 14 miljard dollar belegd in Amsterdams commercieel vastgoed.

Lees meer

Retailagenda introduceert uniforme definities winkeloppervlakten

Om een eind te maken aan de verwarring rond de aanduiding van winkeloppervlakten heeft de Retailagenda voor collectief gebruik in de retail- en vastgoedsector uniforme definities opgesteld.

Lees meer

Fortress koopt grote kantorenportefeuille Deka

Deka Immobilien heeft voor 360 miljoen euro een kantorenportefeuille verkocht aan de Amerikaanse Fortress Investment Group. Het gaat om de grootste portefeuilledeal tot nu toe dit jaar.

Lees meer

Savills verwacht recordjaar Nederlands logistiek vastgoed

Volgens het onderzoeksrapport ‘Spotlight on Logistics Property Market – The Netherlands’, van vastgoedadviseur Savills, zal het totale beleggingsvolume op de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt de piek van vorig jaar van 1,3 miljard euro overtreffen.

Lees meer
(advertorial)

NIEUW: Ontbijtsessie - Thema Retail

Benieuwd naar de visie van Hudson's Bay op het retaillandschap? Dit en nog veel meer komt u te weten op 7 nov op de eerste Vastgoedmarkt ontbijtsessie aan de Zuidas.
 

Rising Star: Mischa Moritz

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Mischa Moritz van G&S Vastgoed.

Lees meer

VVD wil 100.000 nieuwe woningen Amsterdam

Binnen tien jaar dienen in Amsterdam 100.000 nieuwe woningen te zijn gerealiseerd. De helft moet bestaan uit middeldure huur en 20 procent uit sociale huur voor vooral studenten.

Lees meer

Randstad pleit in München voor metronetwerk en woningbouw

Holland Metropole zal begin 2018 een eerste voorstel voorleggen aan het nieuwe kabinet om de Randstad-steden te verbinden met een metronetwerk en nieuwe woningbouwlocaties.

Lees meer

Internationale tak Annexum verzelfstandigd

Annexum International heet vanaf nu ARC Real Estate Partners. Olle van Alphen zal ARC als zelfstandige onderneming voort zetten.

Lees meer

Forse daling woningbeleggingsvolume

In de eerste helft van 2017 is voor 1,3 miljard euro geïnvesteerd in de Nederlandse woningmarkt tegenover 1,9 miljard euro in de eerste helft van 2016. Oorzaak van de daling is het gebrek aan product.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Junior Controller bij Vastgoedfonds
Asset Manager Gronden
Asset Manager BOG

HET NIEUWS VAN

Douglas van Oers & 
Niek Poppelaars
 
Logistiek vastgoed
 
De markt voor logistiek vastgoed gaat door het dak. Eindgebruikers nemen alles af wat er wordt gebouwd, maar... willen het liefst een mooi gebouw.
 
Savills bracht onlangs het onderzoeksrapport ‘Spotlight: Logistics property market – the Netherlands’ uit. In dit rapport worden de laatste cijfers met betrekking tot de logistieke vastgoedmarkt toegelicht. Maar wat zien wij in de markt? Drie voorbeelden van visuele effecten van de trends die het Nederlandse logistieke landschap vormgeven.
 
Wij verwachten een veranderende vorm van distributiecentra. In het Verenigd Koninkrijk hebben we de eerste voorbeelden van multilaagse- en ondergrondse centra gezien, zoals de onlangs aangekondigde ontwikkeling in de buurt van Heathrow. Het zal niet lang duren voordat deze trend Europa bereikt.
 
Momenteel zien we de vormgeving van distributiecentra steeds aantrekkelijker worden. Dit komt door de vraag van beleggers, die liever een 'sexy' product aan hun portefeuille toevoegen dan een 'saaie' hal, maar vooral door de vraag van de gebruiker.
 
E-commerce distributiecentra veranderen van voornamelijk opslag, naar meer mens-gedreven activiteiten (order-picking, sorteren, ompakken). De veranderende activiteiten in de DC’s en de concurrentie op de arbeidsmarkt zorgen ervoor dat het steeds be-langrijker wordt om een aantrekkelijke werk-omgeving te creëren.
 
Over de auteurs
Douglas van Oers en Niek Poppelaars zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het Logistics & Industrial team van Savills Nederland.

 

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.