Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 24 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Zuinigerd’ werd vlak voor dood gul, boekhouder vertrouwt het niet
Als iemand die altijd zuinig was in zijn laatste levensmaanden ineens de buidel trekt, kan dat verdacht zijn. Een boekhouder, tevens executeur, vond dat een royaal bedeelde mantelzorger het ontvangen geld moest terugstorten.
Lees verder »
Hoe zien accountants de BBB? En hoe nu verder?
Het stikstof is nog lang niet neergedaald. Maar duidelijk is dat de provinciale statenverkiezingen van 15 maart de politiek in Nederland flink door elkaar hebben geschud. Accountancy Vanmorgen peilde de stemming onder accountants.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat is dan de financiële impact voor het lichaam? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 19 april online bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
Verhuurders verkopen huizen om middenhuur en box 3
Niet alleen de plannen van minister De Jonge om huren te reguleren zitten verhuurders dwars. Ook de verhoging van de tarieven in box 3 maken verhuur onaantrekkelijk. Verkoop van de woning levert dan meer op.
Lees verder »
Arbeidsproductiviteit overheid met 9 procent gedaald
De productiviteit van de overheid wordt zelden gemeten. Maar PwC heeft het nu gedaan. Met alarmerende resultaten. De gemiddelde arbeidsproductiviteit is bij de overheid tussen 2015 en 2021 met 9% gedaald. Daarover schrijft het FD.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale ins en outs rond de kapitaalverzekering eigen woning, SEW en BEW

Tussentijdse aanpassingen en omzettingen leveren in de praktijk veel hoofdbrekens op. Dit kan fiscale en financiële gevolgen hebben. Laat je daarom op 20 april in 2 uur online bijpraten door Erik van Toledo over de fiscale spelregels en attentiepunten van eigenwoningspaarproducten. Hij bespreekt daarbij concrete polisbescheiden.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Help de DGA met pensioen in eigen beheer bij echtscheiding

Vanaf 1 juli 2017 is de opbouw van pensioen in eigen beheer niet langer mogelijk. Op dit moment zijn er nog ruim 50.000 premievrije pensioenen in eigen beheer over. Stel nu dat je klant – een DGA met pensioen – gaat scheiden. Hoe zien de consequenties daarvan eruit en wat kun je dan als accountant […]

Lees verder »
Fred Florusse (1938-2023): accountant werd cabaretier
De dinsdag overleden cabaretier Fred Florusse, die in de jaren zeventig furore maakte met de groep Don Quishocking, had ook een zakelijk talent. Was de humor er niet tussen gekomen, dan had hij waarschijnlijk een groot accountantskantoor gehad. Of was hij president-directeur van Philips geworden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Cybersecurity? Ook buiten kantoortijden!

Het is eigenlijk best een eng idee dat cybercriminelen 24/7 actief zijn om bedrijfsnetwerken te hacken en zo belangrijke, vertrouwelijke informatie proberen te bemachtigen. Dat betekent dus dat het ook kan gebeuren terwijl u slaapt of als u op zondag een boswandeling maakt. Met de toenemende online bedreiging en de verfijning van aanvalstechnieken is het […]

Lees verder »
Onterechte vergoeding voor uitlaatservice hond is dringende reden voor opzegging
Een werkgever ontslaat een werknemer op staande voet. De werknemer ontving een onkostenvergoeding voor de uitlaatservice van zijn hond terwijl hij daar al een aantal maanden geen gebruik meer van maakte. Hij heeft daar (desgevraagd) niet de waarheid over verteld.
Lees verder »
VU doet onderzoek naar beïnvloeding bij fiscaal recht
De VU onderzoekt of de academische onafhankelijkheid van afstudeerrichting indirecte belastingen van de master fiscaal recht voldoende is gewaarborgd. Uit een artikel van Follow The Money zou blijken dat de sponsors van de studie, een aantal Zuidasbedrijven en de Belastingdienst, invloed hebben op de inhoud van de studie en de benoeming van de docenten.
Lees verder »
Nieuwe spaartaks weer uitgesteld, nu tot 2027
Staatssecretaris Van Rij denkt dat een nieuwe heffing in box 3 vóór 2026 niet haalbaar is. De invoering loopt waarschijnlijk opnieuw een jaar vertraging op, zegt de bewindspersoon in het NRC. Aanvankelijk had de nieuwe spaartaks al in 2025 een feit moeten zijn.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Vof ondanks letterlijke tekst overeenkomst niet gehouden om tussentijds leningen af te lossen
Flynth-bestuurder Marcel Blöte per 1 september CEO van Grant Thornton
Voldoende deugdelijke grondslag vermogensopstelling AA, hoger beroep ongegrond
‘Winstgevend’ bedrijf blijkt kat in de zak, administratiekantoor verkoper onzorgvuldig
OPLEIDINGEN
Bedrijfsfinanciering
Extendum
4 april 2023
Duurzaamheid voor de (MKB) Accountant
NBA Opleidingen
12 april 2023
Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten: grip op risico’s, proces en de aangifte
Accountancy Vanmorgen
22 mei 2023
VACATURES
Vennotabel Directeur audit RA
Klop
Betuwe
Assistent Accountant
Marshoek
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur mkb – Zwolle
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN