Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 1 april 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zus burgemeester Aboutaleb moet ook van Hof cel in voor verduistering
Latifa Aboutaleb, zus van de Rotterdamse burgemeester, drukte als penningmeester van de stichting Noord Bruist ruim zestigduizend euro achterover. Ze deed dit door het administratiekantoor te misleiden. De vele media-aandacht rondom haar misdrijf vond het Gerechtshof geen reden tot strafvermindering. Ze moet drie maanden de cel in.
Lees verder »
Europa wil variabele beloning bestuurders koppelen MVO-doelstellingen
De Europese Commissie heeft op 23 februari 2022 haar voorstel voor een Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDD) gepubliceerd. De voorgestelde richtlijn wil variabele beloning van bestuurders koppelen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van ondernemingen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kom niet voor verrassingen te staan bij de schenk- en erfbelasting

Nu je steeds vaker de rol van financiële huisarts voor je cliënt vervult, moet je weten wat de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied zijn. Bernard Schols praat je op 16 mei helemaal bij zodat jij je cliënten optimaal van dienst kunt zijn! Uiteraard gaat Bernard ook in op de nieuwe fiscale spelregels rond schenking en huwelijk.

Meer informatie »
Van Rij wil proberen kilometervergoeding al per 2023 te verhogen
Het kabinet staat ervoor open al vanaf 2023 de belastingvrije kilometervergoeding te verhogen van 19 naar 24 cent. Dat heeft staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingen) gezegd. Er is echter nog geen financiering gevonden voor de verhoging. Die compenseert geenszins de gestegen kosten.
Lees verder »
Digitaal in hoger beroep tegen Belastingdienst
Vanaf 28 maart 2022 kan via Mijn Rechtspraak digitaal worden geprocedeerd in hoger beroep bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden over besluiten van de Belastingdienst (rijksbelasting). Verloopt deze pilot goed, dan kan dit vanaf het najaar bij alle gerechtshoven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over het nieuwe Horizontaal toezicht en steekproeven?

Laat je dan op 15 juni online bijpraten door Paul van Batenburg en Bob van Leeuwen. Je krijgt antwoord op de vraag op welke wijze organisaties invulling kunnen geven aan het nieuwe Horizontaal Toezicht en welke rol de monitoring hierin inneemt. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Meer informatie »
AFM benadrukt deelnemersbescherming in toezichttoets nieuwe pensioenwet
Nu het Wetsvoorstel toekomst pensioenen (Wtp) bij de Tweede Kamer ligt, maakt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) haar toezichttoets op het wetsvoorstel bekend. De AFM vindt het onder meer van belang dat deelnemers tijdens de transitie tijdig persoonlijk inzicht krijgen in de mate van herverdeling die plaatsvindt.
Lees verder »
Nieuw bewijs dat fiscus extra kritisch keek naar allochtonen
Belastingbetalers met een buitenlandse nationaliteit en/of achternaam lopen meer kans tot fraudeur bestempeld te worden dan andere Nederlanders. Dit blijkt uit de laatste twee (van vijf) onderzoeken van PwC.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe VANHEST FOOD GROUP in 6 maanden hun bedrijfsprocessen volledig automatiseerde

Ieder bedrijf droomt van succes, van bestellingen die iedere dag toenemen en een alsmaar stijgende omzet. Toch gaat een snelle groei gepaard met administratieve uitdagingen, zeker wanneer er nog veel handmatig werk nodig is. VANHEST FOOD GROUP zocht vanwege hun razendsnelle groei een pakket wat dat niet alleen kon bijbenen, maar waarmee ze ook moeiteloos […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Commotie rond zaak eHerkenning geluwd?

Er bestaat geen wettelijke basis voor de verplichting om eHerkenning te gebruiken voor het doen van de aangifte loonheffingen. Dit besliste Rechtbank Gelderland onlangs. Hier zijn direct Kamervragen over gesteld, die de staatssecretaris inmiddels al heeft beantwoord. Wat er nu gebeurt, is interessant: de Belastingdienst gaat namelijk niet in hoger beroep tegen de uitspraak van […]

Lees verder »
Kaag denkt na over ‘plussen en minnen’ partnermodel
Minister van Financiën Sigrid Kaag wil nadenken over de voor- en nadelen van het partnermodel bij accountantskantoren. Dat bleek woensdag tijdens een vergadering van de vaste Kamercommissie voor financiën.
Lees verder »
Grootste stijging cao-lonen sinds twee jaar
De cao-lonen zijn in maart gemiddeld met 3,3% gestegen. Dat is de grootste sprong sinds december 2019. Met een inflatie van 5,2% kampen werknemers echter nog steeds met een reële loondaling.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Brexit: ook financial exit
Administratie- en belastingadvieskantoor voert zelf geen administratie en doet ten onrechte nihilaangiftes
Beroepsfout accountantskantoor bij fiscale advisering over bedrijfsopvolging bij Delco
Mkb’ers en particulieren op fraudelijst fiscus horen snel meer over compensatie
OPLEIDINGEN
Teamwork
Extendum
4 april 2022
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
5 april 2022
Masterclass trusted advisor
NBA Opleidingen
8 april 2022
VACATURES
Assistent accountant in Breda
DRV
Breda
Ervaren controleleider (fulltime)
UNP accountants adviseurs
Assen
Specialist sociale zekerheid
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN